10 + 1 českých foodies, které se na Instagramu vyplatí sledovat

3. srpna 2016
Ilustrace: Jan Červenka
Co na Instagramu sdílejí osobnosti naší gastronomické scény? Tady je našich interních top 10 plus bonus.

Taste of Prague
Vydejte se na pravidelnou food tour s Honzou a Zuzi z Taste of Prague. Hodil by se vám tip na skvělý burger, dobré farmářské trhy nebo nový podnik? S touhle dvojkou vám neuteče žádná pražská otevíračka. (@tasteofprague)

Honza Zima
Dvorní fotograf Ambiente má na Instagramu přesně to, co čekáte. Opravdu hodně jídla. Přidejte vydatnou porci cestování a občasné nahlédnutí do zákulisí české gastronomie, a máte účet, který se jednoznačně vyplatí monitorovat. (@honza.zima)

Cuketka
Co vaří nejznámější český foodbloger a jaké novinky přidává na Prkýnko? Nově se na Instagramu pana Cuketky objevují i roztomilé videorecepty s prima tipy do kuchyně. (@cuketka)

Ivon
Sledujete pop-up Forbidden Taste a zajímalo by vás, kde se berou všechny ty originální nápady? Leccos napoví Instagram jeho spoluzakladatelky Ivon. Jídlo, výpravy za jídlem a zase jídlo! (@ivonamission)

Martina Pavlíková
Úžasné výtvory šikovné cukrářky, káva a výlety. Lusknutím prstů se ocitnete mezi nejkrásnějšími dezerty kousek za Prahou, v Café Líbeznice. (@martinapavlikova)

Chef Kamu
Když chcete mít přehled o tom, co Kamu chystá, ve které části světa se momentálně nachází a co právě ochutnává. (@chefkamu)

Bjukitchen
Cestování za jídlem, nákupy na farmářských trzích a teď zrovna taky tvorba zbrusu nové kuchařky. Přímý přenos na Instagramu Báry Karpíškové. (@bjukitchen)

Kitchenette
Instagram známé české foodblogerky a foodfotografky Markéty Pavleje je plný tipů na zdravé vaření pro celou rodinu. A vlastně i návod, jak zvládnout tři děti a full time job. Jídlo samozřejmě hraje zásadní roli. (@kitchenettehome)

Maškrtnica
Chleba a koblihy. A občas pro změnu cestování za chlebem a koblihami. Pekařka a blogerka Maškrtnica vám ukáže, jak má vypadat správně vypečená kůrka a kolik bublinek obsahuje dokonalá střídka. (@maskrtnica)

Kitchen and the City
Foodblogerka Petra vás virtuálně vezme do své kuchyně. Při té příležitosti se s vámi podělí o recept na svůj oblíbený narozeninový dort anebo třeba na domácí masové ragú. (@kitchenandthecity)

Bonus

Tomáš Karpíšek
Cestování a jídlo. Restauratér Tomáš Karpíšek si instagramový účet založil teprve nedávno a dokumentuje na něm hlavně svoje gastrozážitky z výletů po Česku i zahraničí. (@ym_yn)

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.