Když je v Rybné rušno aneb Pop-upy v klubu Ambiente

12. dubna 2024
Foto: Lucie Fenclová
Už se stalo tradicí, že jednou měsíčně je na adrese Rybná 14 opravdu rušno. V klubu Ambiente se totiž konají unikátní pop-upy, na kterých se můžou hosté i zvědaví kolemjdoucí potkat s lidmi (manažerem, šéfkuchařem, baristou anebo třeba sommelierem) z podniků Ambiente. Jak to na takové akci vypadá? Pojďte se s námi podívat.

Dveře dokořán jsou v klubu Ambiente každý všední den – hosté si tu mohou koupit ranní kávu, chai latte či matcha latte, pořídit dárkové poukázky Ambiente nebo nějaký ten jedlý i nejedlý dárek pro své blízké.

Na jeden den v měsíci se ale tento prostor promění v místo velkého setkání. Koho? Těch, kteří mají chuť přijít a seznámit se s lidmi z Ambiente. Pop-up v klubu se koná vždy od 16 do 18 hodin a na programu je ochutnávka drinku z vybraného podniku – z rukou těch, kteří za restaurací stojí.

Takové odpoledne bývá jedinečnou šancí se s nimi setkat. Zatímco při rušné obědové či večerní směně v restauraci by na vás manažer či manažerka vašeho oblíbeného podniku nemuseli mít čas, tady si můžete v klidu popovídat a vyptat se na všechno, co vás zajímá.

Nápoj měsíce

Vybraný nápoj mohou návštěvníci klubu ochutnat po celý měsíc. „V zimě si u nás jako nápoj měsíce dají hosté třeba svařák, horkou čokoládu nebo alžírskou kávu, v létě vybíráme drinky, jako je kopřivová limonáda z Pastacaffé – na pop-upu s proseccem, nealkoholická piva z Pultu a jiné ledové drinky z našich podniků,“ doplňuje generální manažerka klubu Kateřina Phillips.

„V následujících měsících bychom rádi přivítali Marii B, Kantýnu a taky pozvali hosty na něco dobrého z Lokálu,“ prozrazuje Kateřina. Drink se na pop-upech servíruje jak v nealko verzi, která je zdarma, tak v alkoholické variantě za přátelskou cenu

View post on Instagram
 

Na pop-up se můžete vždy těšit s předstihem. Jaký host a s jakou ochutnávkou do klubu přijde, se dozvíte v kalendáři Ambiente.

Zažít něco jedinečného

V minulosti se mohli příchozí setkat například s šéfbaristkou a barmankou restaurace Štangl Simonou Krmelovou, která představila koktejl na bázi kombuchy z dubové kůry s jahodovým sirupem a pěnou z březové mízy.

Doprovodil ji šéfkuchař Martin Štangl, který přinesl k ochutnání autentické amuse bouche v podobě houbové větvičky s majonézou z černého česneku.

View post on Instagram
 

Jindy zase do klubu dorazili zástupci Myšáka – šéfcukrář Lukáš Pohl přišel s náručí plnou drobných myšákovských zákusků a barista Josef si připravil alžírskou kávu s likérem Věneček. 

View post on Instagram
 

Loni v létě to vzal do svých rukou sommelier Zdeněk Oudes z michelinské La Degustation Bohême Bourgeoise a představil část nealkoholického párování. Pokud jste tuto příležitost propásli, nebojte se, určitě se bude opakovat. 

Už vím, čí kávu piju

Do Burzovního paláce už zavítali také hlavní dodavatelé kávových zrn do celého Ambiente – liberečtí Nordbeans. Spolu s šéfbaristou Ambiente Ondřejem Štöklem uvařiili pro hosty nápoj podle svého gusta, a především – vyprávěli o kávovém světě a odpovídali na zvídavé dotazy, co se týče sběru, pražení a vůbec produkce i přípravy kávy.

View post on Instagram
 

Pozdravit hosty přišli také výrobci kombuchy JZT Ferments. Příchozím nabídli kombuchu s yuzu a graviolou, připravovanou speciálně pro restauraci U Kalendů.

Tak na viděnou v klubu!

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.