Sekaná 32. týden

9. srpna 2019
Je to konec jedné éry, povzdechli si tento týden všichni, když nerozluční parťáci Daniel Humm a Will Guidara oznámili, že až tak nerozluční nejsou. Kromě téhle šokující novinky si vyslechneme kritiku od Gordona Ramsayho a pousmějeme se nad ekologickým pokusem fastfoodového řetězce McDonald’s. Servírujeme pět plátků, jako vždycky.

Rozchod roku

Společně vybudovali restaurační impérium Make it Nice s podniky na několika kontinentech, včetně nejlepší restaurace na světě Eleven Madison Park. Teď šéfkuchař Daniel Humm a generální manažer Will Guidara oznámili, že po osmi letech společného podnikání půjdou každý vlastní cestou.

„Žádná z našich restaurací se nebude zavírat a všechny naplánované projekty dokončíme,“ napsali v e-mailu svým zaměstnancům. Oficiálně se k důvodu rozchodu zatím nevyjádřili, ale údajně měl každý z nich jiné představy o budoucím směřování jejich byznysu. Spekuluje se, že Humm odkoupí podíl svého společníka a Will Guidara si založí vlastní skupinu restaurací.

View post on Instagram
 

Gordon Ramsay zase kritizuje…

...tentokrát kuchaře, kteří dobrovolně „vrátili“ michelinské hvězdy. „Je to úplná blbost,“ nechal se slyšet tento týden. „Ať už jde o Emmy, Oscara, nebo michelinskou hvězdu, je to třešnička na dortu, a to je nejen pro šéfkuchaře, ale pro všechny zaměstnance a ti si ocenění zaslouží stejně jako majitel,“ řekl. Navíc mají prý hvězdy sloužit hlavně cestovatelům, kteří hledají dobrý podnik.

View post on Instagram
 

Cedule

Jsou důležitější, než si myslíte. „Obvykle je to jedna z prvních věcí, které si všimnu před restaurací i pak uvnitř, a nemyslím si, že jsem výjimkou. Přesně to je totiž jejich účel – upoutat pozornost. Restaurační tabule, denní nabídky, venkovní áčka, poutače – plochy, které hosty informují o tom, co si dnes můžou objednat nad rámec stálého lístku, a ty ještě nerozhodnuté chtějí vtáhnout dovnitř,“ píše ve svém sloupku Filip Trčka. „Věřím, že čistá, srozumitelně a úhledně napsaná tabule bez chyb dokáže zázraky.“

View post on Instagram
 

(Ne)ekologická brčka

Chtěli zachránit planetu, a hlavně zahrát na ekologickou notu u svých zákazníků. Je z toho ale problém, který teď v McDonald’s řeší celý tým PR specialistů. Co se stalo? V Británii fastfoodový řetězec nedávno nahradil plastová brčka papírovými. Vypadalo to jako krok správným směrem – dokud McDonald’s nepřiznal, že nová brčka jsou tak tuhá, že se stejně nedají recyklovat.

View post on Instagram
 

Filosofie Jana Hartwiga

Úspěch si tvrdě odpracoval, ale zástěru a horko v kuchyni by neměnil za nic na světě. Má jasnou představu o tom, co bude zítra, ale svoji kuchařskou budoucnost nechává otevřenou. Co inspiruje šéfkuchaře Jana Hartwiga a jak ho změnily tři michelinské hvězdy?

View post on Instagram
 

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.