Sekaná 34. týden

23. srpna 2019
Podnikání v gastronomii je běh na dlouhou trať s nejistým výsledkem a své o tom ví i jinak úspěšný Jamie Oliver. Kromě smutného uzavření jeho restauračního impéria probereme i stáž v tříhvězdičkové restauraci ve Francii, rozhovor s českým zmrzlinářem, který šlape na paty Italům, a poradíme, jak v práci předejít vyhoření.

I Jamie Oliver chybuje

A to dokonce ve 40 % svých podnikatelských pokusů. Po dvaceti letech v gastro byznysu přišel o restaurační impérium, které v dobách své největší slávy vydávalo více než 7 milionů jídel ročně a zaměstnávalo 4500 lidí. Co přesně se přihodilo a jaké projekty ho momentálně drží nad vodou, Jamie prozradil reportérovi The New York Times.

View post on Instagram
 

Stáž v tříhvězdě

Když píšete román z prostředí restaurace, chce to trochu nastudovat terén. Právě takhle se Samuel Ashworth dostal na stáž do tříhvězdičkové michelinské restaurace ve Francii. A naprosto ho to zlomilo. V jeho rozsáhlém sloupku pro Eater si můžete přečíst všechny hrůzostrašné zážitky – od vstávání ve 4:30 až po pečlivé oškubování jednotlivých lístků petržele.

Pan Zmrzlinka v DVTV

Jan Hochsteiger svou zmrzlinu dodává i do některých restaurací Ambiente. V jednom ze svých salonů Crème de la Crème se potkal s Martinem Veselovským a prozradil, jaké bylo studium na univerzitě zmrzliny v Itálii, proč zmrzlina mrzne při minus 10 stupních, kdo v oboru šlape Italům na paty nebo že jí denně vyrobí zhruba tunu.

Lukáš Pohl vs. Lukáš Skála

„Nejdražší nejsou suroviny, ale lidská práce,“ shodují se dva čeští cukráři ve společném rozhovoru. Poprvé se setkali v Národním týmu kuchařů a cukrářů. Po několika letech dali hlavy i ruce dohromady, aby v rámci pop-upu ukázali, jak důležitá je spolupráce cukrářů a podpora klasické české cukrařiny – poctivé ruční práce s nešizenou kvalitou. Z čeho vycházejí a kam chtějí dojít?

View post on Instagram
 

10 cenných rad, jak hořet a nevyhořet

Kdo chce zapalovat druhé, musí sám hořet. Jenže na to potřebujete mít sami pro sebe dost „paliva“. Jak si ho udržet? Zaměřte se na sebe dřív, než bude pozdě. Tady jsou jednoduché a zcela praktické rady, které vám pomůžou udržet si energii a rovnováhu.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.