Sekaná 38. týden

19. září 2019
Jedna z nejpůsobivějších restaurací na světě kdysi sídlila ve 106. a 107. patře Světového obchodního centra. Jak se podařilo ve dvou patrech mrakodrapu vybudovat naprostou legendu? Podíváme se i na úspěšný pokus dvou youtuberů, kteří přes roznáškovou službu v Londýně prodávali jídlo z mikrovlnky, a vyzpovídáme kreativního šéfkuchaře Slávu Grigoryka.

Jaká byla nejpůsobivější restaurace na světě

Hosté se do ní dostávali výtahem, sídlila totiž ve 106. a 107. patře Severní věže Světového obchodního centra na Manhattanu. Restaurace Windows on the World zahájila provoz v roce 1976 a skončila za tragických okolností 11. září 2001. Magazín Eater u příležitosti smutného výročí otiskl článek, který přináší příběh tohoto slavného podniku a nejvýdělečnější restaurace v New Yorku.

View post on Instagram
 

Roznáška přímo z mikrovlnky

Italian Stallion. Tak se jmenovala nová restaurace zařazená do nabídky roznáškové služby Deliveroo v Londýně. Svůj podnik tam registrovali dva youtubeři, kteří chtěli otestovat, co všechno jim tahle platforma umožní. Ukázalo se, že klidně můžou nakupovat mražené jídlo do mikrovlnky v supermarketu, trochu ho ohřát a odbavit objednávku. To vše bez hygienické kontroly.

Personálky u stolů pro hosty

Když někdy v roce 2016 Jana Bilíková přišla s tím, že by se restauracích Ambiente měly po vzoru nejlepších světových podniků zavést společné personálky, nesetkala se zrovna s pochopením. „Někteří manažeři protestovali, protože měli pocit, že to v běžném provozu není možné,“ vzpomíná Jana. Na druhé straně byli ti, kteří se nadchli – a díky nim restaurací se společnými personálkami stále přibývá.

Kaprař Sláva Grigoryk

Přes týden pomáhá šéfkuchařům vylepšit menu, o víkendu vezme pruty a vyrazí k vodě. Odkud si přivezl vášeň pro rybaření a kdy se mu splní zásadní sen? Rozhovor s kreativním šéfkuchařem Slávou Grigorykem najdete na blogu.

View post on Instagram
 

Další Emmy pro Anthonyho Bourdaina

Tentokrát za scénář k epizodě z Keni v jeho pořadu Patrs Unknown. Šlo o poslední díl, který Bourdain stihl před smrtí dokončit. „Kdo vypráví tyhle příběhy? Tuhle otázku dostávám často. V tomhle případě musím odpovědět, že já. Snažím se. Pozoruju. Poslouchám. Na konci dne je to vždycky můj vlastní příběh, který vyprávím. Nepatří Kamau, Keni ani Keňanům. Jejich příběhy teprve uslyšíme,“ napsal do krátké poznámky, která následuje po titulcích.

https://twitter.com/TelevisionAcad/status/1173049564770619392?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1173049564770619392&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.eater.com%2F2019%2F9%2F16%2F20868298%2Fanthony-bourdain-posthumous-emmy-award-parts-unknown

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.