Sekaná 40. týden

3. října 2019
Když vám odeberou michelinskou hvězdu, můžete se soudit. Poprvé to bude zkoušet francouzský šéfkuchař, který michelinské komisaře obviňuje z toho, že nepoznají základní druhy sýra. V zahraničí zůstaneme, na britské ambasádě totiž obdržel medaili známý český barman. Probereme i 10 pravidel, kterými by se měl řídit každý cukrář, a představíme vám pop-up Zase spolu.

Pavel Tvaroh obdržel medaili Jana Masaryka

Prestižní ocenění určené krajanům žijícím v zahraničí, kteří svou rodnou zemi náležitě reprezentují, minulý týden udělilo české velvyslanectví ve Velké Británii barmanovi Pavlu Tvarohovi. Stříbrnou medaili Jana Masaryka dostal za dlouhodobé přispívání k rozvoji vztahů mezi Českou republikou a Spojeným královstvím v oblasti pohostinství. Stejné ocenění letos získal například i brankář Petr Čech. Pavel Tvaroh žije v Londýně od roku 1996 a provozuje tam bar Lounge Bohemia.

View post on Instagram
 

Zase spolu

Na různých místech, s různými tématy i kolegy z branže, ale pokaždé Zase spolu. Pět kuchařů a přátel se rozhodlo přenést na talíř nejen svoje znalosti, ale taky radost z dobrého jídla a spolupráce. Co a jak servírují na svých originálních pop-upech? Probírali jsme to s Janou Bilíkovou, kreativní šéfkuchařkou Ambiente.

View post on Instagram
 

Cheddar-Gate

Francouzský šéfkuchař Marc Veyrat se soudí s Michelinem. Gastronomický průvodce jeho restauraci odebral jednu ze tří hvězd, které si podnik držel několik let v řadě. Majitel tvrdí, že komisaři snížili počet hvězdiček kvůli tomu, že v jeho sýrovém soufflé údajně našli čedar, ve skutečnosti ale měli rozpoznat klasické francouzské sýry jako reblochon, beaufort a tomme. Soudní řízení proběhne 27. října.

View post on Instagram
 

Desatero profesionálního cukráře

Žádné nahrazování ani urychlování, ale zkoušení, chybování a prohlubování znalostí. K čemu se zavazují profesionální cukráři, když si oblékají rondon? Cukrářské desatero, kterým se řídí každý mistr v oboru.

View post on Instagram
 

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.