Sekaná 42. týden

17. října 2019
Začali jako číšníci, dnes jsou spolumajiteli restaurací Ambiente. Kromě příběhu z Celetné se podíváme i na nový pořad Davida Changa na Netflixu, tatarákovou novinku z pasáže v Dlouhé, nejnudnější oběd na světě a promluvíme si s profesionálním houbařem.

Z číšníků spolumajiteli

Kdo jsou lidé, kteří vlastní restaurace Ambiente? Na začátku byli číšníci, časem se z nich stali spolumajitelé mnoha restaurací Ambiente. Seznamte se s původní partou z Celetné!

View post on Instagram
 

David Chang (zase) na Netflixu

Šéfkuchař David Chang se vrací na Netflix s další sérií. Společně s celebritami z nekuchařských oborů, například Sethem Rogenem nebo Chrissy Teigen, procestuje (a projí) několik zajímavých míst v různých koutech světa. Netflix pořad Snídaně, oběd a večeře vypustí 23. října.

Chlebíček s tatarákem

Franta a Vláďa, kamarádi z pasáže. Řeč je o Františku Kšánovi z Našeho masa a Vladimíru Čechovi ze sousedního podniku Sisters. Vyzrálé hovězí tam servírují na smažence potřené česnekem, promíchané s rychlokvaškami, potřené hovězím lojem a ozdobené pýchavkami.

View post on Instagram
 

Jak pracuje houbař z povolání?

Dali byste si smaženici? A co houbovou sójovku či majonézu, případně hlívový džem? O tom, co všechno se dá v kuchyni s houbami provádět, jsme si povídali s Jurajem Macúchem, profesionálním houbařem. A zbořili jsme při tom pár zakořeněných (ne)jedlých mýtů.

View post on Instagram
 

Oběd v práci nemusí být nuda

Ale může. V Norsku je nudný oběd vlastně tak trochu národní povinnost. Každý správný Nor si totiž do práce vezme tzv. matpakke, tedy zabalený oběd, který se řídí poměrně přísnými pravidly. Pusťte si třeba tenhle návod na Youtube – možná vás pobaví, možná inspiruje.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.