Sekaná 44. týden

31. října 2019
Říkala nám to maminka, říkali nám to ve školce a teď nám to říkají i na univerzitě ve východní Anglii - umyjte si ruce. Porušení základního hygienického přikázání totiž může v kuchyni představovat větší hazard než nesprávné zacházení se syrovým masem. Podíváme se i na chystaný dokument o Anthonym Bourdainovi, rozhovor s personalistkou Ambiente a další ročník Culinary Symposia v Praze.

Umyl sis ruce?

Neumýt si ruce po použití toalety je při práci v gastronomii větší hazard než opomenout tento krok poté, co jste sahali na syrové maso. Nová studie, která si pod mikroskop vzala bakterii E. coli, prokázala, že špatná hygiena na toaletě způsobuje mnohem víc zdravotních problémů než například konzumace nedopečeného kuřecího masa. Podrobné výsledky výzkumu si můžete přečíst v článku na serveru Vice, závěr je ale jasný: Umyjte si ruce. Vždycky.

Děláme to poctivě

Vyslechnout, zapojit a propojit. Hlavním smyslem práce Hany Smítalové je zájem o druhé – firemní kultura se s jejím příchodem do Ambiente stala velkým tématem. Přečtěte si rozhovor s naší personalistkou.

View post on Instagram
 

CNN zdokumentuje život Anthonyho Bourdaina

Kabelová televize se spojí s HBO a produkční společností Focus Features, aby společně vytvořily dokumentární film o životě šéfkuchaře, který před rokem tragicky zemřel ve věku 61 let. Režisérem snímku bude Morgan Neville. „Anthony Bourdain nám pomohl porozumět si navzájem víc než kdokoli, kdo se kdy na televizní obrazovce objevil,“ prohlásil.

View post on Instagram
 

Culinary Symposium Prague

Mezi profíky a gastro nadšenci právě koluje 500 vstupenek na 1 den v Divadle Hybernia, kde se 18. listopadu představí šestice šéfkuchařů z různých zemí. Sejdou se tu ti, kdo mají chuť na inspiraci, motivaci a sdílení zkušeností. Jaké bude šesté Symposium a co se od jeho premiéry (ne)změnilo? Probírali jsme to s Tomášem Kalinou, který za celou akcí stojí.

View post on Instagram
 

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.