Seznamte se! Pane Nuovo

7. ledna 2016
Foto: Honza Zima
V pekárně Pane Nuovo na náměstí Republiky se můžete zastavit pro italské pečivo, plněnou bagetu nebo kávu. Pokud se chystáte doma vařit, nakoupíte tu čerstvé těstoviny, olivový olej i víno. Otevřeno je každý den od rána do večera.

Italská pekárna v centru Prahy
Domácí pečivo, sendviče do ruky, plněné koblihy či káva s sebou – to je Pane Nuovo, malá pekárna s bistrem na Náměstí republiky. Otevřeno má od rána do večera.

Přímo na místě tu pečou čtyři druhy čerstvého chleba: italský Caffone a San Sebastiano, vícezrnný a českou šumavu. „Kromě toho připravujeme i domácí plněné bagety – buď se šunkou a sýrem, nebo s mozzarelou a rajčaty,“ popisuje rychlé jídlo do ruky generální manažer Pizzy Nuova Marek Landsinger.

Máte chuť na něco teplého? Objednejte si calzone – v půli přehnutou a naplněnou malou pizzu. Specialitou Pane Nuovo jsou plněné koblihy od pekařky Alexandry Horké. „Dávám do nich náš vanilkový krém, nutellu a marmeládu, kterou vařím ze sezonního ovoce,“ vypráví. „Koblihy s marmeládou jsou v nabídce v pondělí, úterý a čtvrtek. Občas peču i neplněné koblihy obalené ve skořicovém cukru. Připravené jsou vždycky na 11. hodinu.“

Saša každý den peče také další sladké pečivo, třeba bábovku, sušenky, banánový či mrkvový chlebíček anebo makovce. Vše si můžete objednat i dopředu a vyzvednout druhý den.

Espresso, nebo „filtr“?
Vedle italské klasiky, tmavě pražené směsi Danesi, si můžete v Pane Nuovo vychutnat i světle praženou výběrovou kávu z liberecké pražírny Nordbeans. „Připravujeme z ní filtrovanou kávu i espresso. Hosté si můžou vybrat, kterému stylu pražení dají přednost,“ láká Marek Landsinger.

Bonus: V Pane Nuovo nakoupíte i na doma. Italské olivové oleje, těstoviny (i v bezlepkové variantě, z kukuřičné mouky), slušný výběr vín... zkrátka všechno, co si žádá pravý italský večer. A nezapomeňte na Sofee – sofistikovaný nápoj pro rychlou domácí přípravu filtrované kávy.

Otevírací doba Pane Nuovo

Po – Pá: 9:00 – 20:00

Víkend: 9:00 – 20:00

Revoluční 655/1, Praha 1

Kde se dá koupit Sofee?

Café Savoy, Vítězná 5, Praha 5Cukrárna Myšák, Vodičkova 31, Praha 1Sisters, Dlouhá 39, Praha 1Pane Nuovo, Revoluční 1, Praha 1Eska, Pernerova 49, Praha 8Sólista Espresso bar, Milady Horákové 48, Praha 7Bistro No. 19, Karoliny Světlé 318/19, Praha 1CAMP – Centrum architektury a městského plánování, Vyšehradská 51, Praha 2Lokál U Caipla, Kozí 3, BrnoMikyna, 5. května 62, LiberecPetPunk, Nádražní 50, Ostrava

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.