Tatarák z Našeho masa

27. prosince 2018
Foto: Honza Zima
Každý má svůj „nejlepší“ recept na tatarák a řeznictví Naše maso taky. Jejich trik je jednoduchý – stačí kvalitní maso a pár ingrediencí, které doma najdete vždycky.

Na 2 porce:

  • 300 g hovězího zadního
  • 40 g bílé cibule, nakrájené nadrobno
  • 40 g kyselé okurky, nakrájené nadrobno
  • 1 žloutek
  • 1 lžička naší hořčice
  • 1 lžička olivového oleje sůl a pepř dle chuti
  1. Maso umelte v mlýnku najemno – v Našem mase ho melou nadvakrát. Dbejte na to, aby byl mlýnek vychlazený, třením totiž vzniká teplo a maso by se mohlo rychleji kazit.
  2. Umleté maso pořádně promíchejte s cibulí, okurkami, žloutkem, hořčicí a olivovým olejem. Osolte a opepřete. Nakonec vytvarujte pomocí kovového razidla.
  3. Podávejte s topinkami a nešetřete česnekem.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.