Chystáte se na hory? Tahle jídla přibalte s sebou

14. listopadu 2023
Foto: Jan Zima
Po horské túře, výletu na běžkách nebo dni stráveném na sjezdovce přijde vhod vydatné, a přitom rychlé jídlo! Sepsali jsme několik tipů na comfort food, které se vyplatí přibalit s sebou.

Jerky do kapsy

Při výšlapu, na lanovce, v autě či ve vlaku. Tam všude se vám bude hodit sušené maso s názvem Přeštík a Čestr do kapsy z Amasa! Balíčky jsou skladné, voňavé a plné bílkovin. Spoustu masových dobrot seženete i v Našem mase. Hlad po túře spolehlivě zažene třeba tatarák nebo sekaná v housce.

View post on Instagram
 

K obědu i večeři – hotovky z Akonzervy

Otevřít, nalít do kastrůlku, ohřát – a podávat! V Akonzervě v Jenči za Prahou vaří oblíbené omáčky podle receptur z restaurací Ambiente, plní jimi sklenice a pak je v tlakovém hrnci zavařují. A pár takových sklenic se vyplatí přibalit na chalupu nebo do apartmánu – prostě všude tam, kde máte k dispozici kuchyňku. Hotovku v podobě gulášové polévky, dršťkovky, svíčkové či rajské pak můžete servírovat raz dva!

Pro milovníky Itálie v Akonzervě zavařili sugo all‘amatriciana, ideální na pizzu i těstoviny, a ragú napoletana podle receptu z Pizzy Nuovy.

Zavařeniny a kompoty

Pokud kompot nepadne už při snídani – na ovesnou kaši, ovocný koláč, nebo jen tak –, poslouží jako zdravá verze dezertu po obědě či večeři. Letní i podzimní sezónu zavařili kuchaři v Esce a sklenice vyskládali do polic s doplňkovým prodejem. K zavařenině rovnou pořiďte i bochník chleba 33, farmářské máslo, a chalupářská snídaně je na světě!

Sladké ráno

Komfort po ránu zajistí také čokoládový a pistáciový vdolek z cukrárny Myšák, čokoládou plněný croissant od Kalendů – a samozřejmě french toast nebo smaženka, které vykouzlíte z Kalendovic „tousťáku“.

View post on Instagram
 

Slané ráno

Slanou snídani na cesty vám ochotně zabalí řezníci v Našem mase. Horalské ráno si zaslouží klasiku, jako jsou párky s hořčicí a kečupem, sekaná, gothaj, anebo klidně tlačenka s cibulí! Chuť na mastné a kyselé pak zaženou utopenci – pořídíte je v Našem mase i v Kantýně.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.