Káva pomáhá v Motole

21. listopadu 2016
Foto: archiv FN Motol
Pražská kavárna onesip coffee a jejich kamarádi baristé podporují urologickou kliniku v Motole. Loni pro ni vybrali téměř 20 000 Kč a letos to asi trhnou.

Pokud si 23. nebo 30. listopadu koupíte v motolské nemocnici od baristů kávu, darujete tak peníze Urologické klinice 2. LF UK a FN Motol. „Loni jsme tam prodávali kávu pod záštitou akce Mo Baristas, se kterou přišel Jaroslav Slámečka. Letos jsme se domluvili přímo s klinikou,“ říká Zdeněk Hýbl, který vše inicioval. ​

Ještě před rokem v popelnici předělané na bar připravoval se svým parťákem Adamem Gaszczykem kávu na různých venkovních akcích; dnes vlastní kavárnu onesip coffee v Haštalské ulici. „S popelnicí ale pořád jezdíme, ostatně proto máme v sobotu zavřeno. Motol je jeden příklad za všechny,“ vysvětluje Zdeněk.

K charitativní akci přizvali další baristy z pražských kaváren – kdo chtěl, ten se přidal. „Bude tam s námi třeba Ondřej Hurtík z kavárny Místo, zapojí se také Honza Malec a Ondřej Štoksa z EMA espresso baru a už vypomáhal i Adam Tomáš z ostravského CO KAFE espresso baru,“ přidává Zdeněk další trumfy. O sladkosti se postaralo vršovické Café Jen, ke kterému se připojí i Votre plaisir.

Všechny získané peníze půjdou přímo na Urologickou kliniku 2. LF UK a FN Motol. Víc takových projektů!

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.