René Redzepi otevírá novou restauraci

7. prosince 2015
Foto: Thomas Degner
Už v září sliboval René Redzepi, jeden z nejlepších šéfkuchařů světa, že něco chystá. Nyní je novinka venku – spolu s Kristianem Baumannem otevřou na jaře novou restauraci s názvem 108. Její menu ale představí už dřív – od půlky ledna přímo v Nomě.

Zatímco kuchaři ze slavné restaurace odjedou na soustředění do Austrálie, v Nomě bude hospodařit Kristian Baumann se svým týmem. „Dostaneme skvělou příležitost – převzít kuchyni v Nomě. Pop-up začne 20. ledna a potrvá 13 týdnů. Otevřeno budeme mít od středy do neděle a servírovat budeme jídla à la carte,“ píše Kristian na webu Nomy.

„Uplynulých šest měsíců jsme strávili přípravou. Vymýšleli jsme jídla, hledali farmáře, se kterými budeme spolupracovat, nakládali, konzervovali a fermentovali bobule, bylinky a květiny,“ popisuje šéfkuchař. Na jaře chce otevřít podnik, do kterého si v pondělí zajdete s rodinou na rychlou večeři a v pátek tam posedíte s partou přátel a důkladně prozkoumáte jídelní lístek. Rád by obohatil už tak brilantní kulinářskou scénu v Kodani a ovlivňoval ji.

Facebook

Instagram

Twitter Kristian Baumann

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.