Jak se vyrábí párek z Našeho masa?

31. října 2018
Absolvovali jsme s řezníkem Františkem Kšánou výrobu párku od přípravy masa po závěrečný košt. Podívejte se s námi, co se do párku přidává, jak odpočívá a proč si dává sprchu. A věděli jste, že označení párek je historicky vzato vlastně paskvil?

Hlavní surovinou pro výrobu Našeho párku je hovězí z českého strakatého skotu a vepřové z přeštického černostrakatého prasete. Používá se maso z pleci, bůčku a kýty, hovězí přední z žeber, pupku a krku.

Kam pro Naše párky?

Máte chuť na párky prémiové kvality z masa českého strakatého skotu a přeštických černostrakatých prasat? Pak vyrazte do řeznictví Naše maso, kde najdete Naše párky.

Vyvážený poměr tučného a libového masa

„Zásadní je poměr tučného a libového masa – správný párek by měl mít 30% tučnost, proto do nich dáváme středně prorostlé hovězí, libové a tučné vepřové,“ objasňuje řezník František Kšána tajemství chuti Našich párků.

Důležité je samozřejmě i ochucení. V Amase si kořenící směsi míchají sami, a to ze soli, pragandy, čerstvě mletého pepře, muškátového květu i oříšku, čerstvého česneku a papriky.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.