Kremrole z Esky
„Tenhle recept mám ještě ze školních let,“ směje se cukrářka Ilona Tunková. Klasika zkrátka funguje!
Na 30 kremrolí
Bílkový krém
Bílky z 5 vajec vyšlehejte s 90 g cukru krupice na pevný sníh (pozor, nepřešlehejte!). Mezitím dejte vařit 100 ml vody se 180 g cukru, aby vznikl cukerný rozvar o teplotě 120 ºC. Pokud nemáte teploměr, namočte do rozvaru drátěné očko (snadno si vytvoříte z kousku drátku) – jestliže vám jdou vyfouknout řetězce bublin, máte hotovo. Druhá možnost: Použijte stejné množství bílků i cukru krupice a na vodní lázni vyšlehejte v pevný krém.
Článek jsme převzali z jarního čísla časopisu A* 2018, který si můžete dohledat a stáhnout na ambi.cz!
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.