Sekaná 1. týden
Když pracujete s jídlem, pracujete s nostalgií
Co se stane, když se editorka časopisu GQ vrátí po dvaceti letech do Izraele a ochutná tam zeleninovou polévku, kterou si jako studentka dávala skoro každý den? Taffy Brodesser-Akner se zamyslela nad tím, jak nostalgie a vzpomínky z mládí ovlivňují realitu naservírovanou na talíři.
Jaký byl rok 2017 v Ambiente?
Otevřeli jsme Kantýnu, Myšáka, Grils a představili kávu Sofee. Eska získala Biba, obsloužili jsme přes 3 miliony zákazníků a navázali nové spolupráce. O klíčových momentech uplynulého roku jsme se podrobněji rozepsali v článku na blogu.
Předsevzetí do nového roku
Paul Sorgule sepsal pro sebe i kolegy kuchaře 11 předsevzetí na rok 2018. Víc poslouchat, lépe plánovat a kopat za celý tým. Co dalšího můžete udělat pro to, aby vám to v kuchyni šlapalo ještě líp než teď a abyste měli přirozený respekt? Podtrhněte odpočinek a rodinu, sdílení a sebekritiku.
Obsluhoval jsem francouzské celebrity
Když je vám šedesát a z toho pětatřicet let pracujete v ikonické brasserii v Paříži, máte zkušeností na rozdávání. V restauracích už nikdo nevytahuje cigarety, zato každý drží v ruce telefon. Co ještě se od osmdesátých let v oboru změnilo? A co by měl vědět každý začínající číšník? Vše vám prozradí vždy elegantní číšník Yves.
Gastrokroužek
Lukáš Hejlík něco chystá. A tentokrát na to není sám. Společně s dalšími foodblogery a kuchaři připravuje kuchařku. Vyjde 1. května a měla by mapovat desítku výletů, které Gastrokroužek podnikl. Společně s ní vznikne i videodokumentace.
Koláčem roku se stává…
...tenhle průhledný dýňový od Granta Achatze. Na svědomí ho má tým restaurace Alinea a údajně vznikl destilací dýně, skořice, zázvoru a hřebíčku. Prostě destilovaný koláč.
Další vrácená hvězda
Tentokrát z finančních důvodů. Šéfkuchař Jérôme Brochot z francouzské restaurace Le France v Montceau-les-Mines si michelinskou hvězdu drží už od roku 2005. Teď ale komisaře poprosil, aby mu ji už nedávali. Ve městě s vysokou nezaměstnaností prý nemá kuchyně, kde se vaří z extrémně drahých surovin, šanci na úspěch. Musel kvůli tomu dokonce propustit část personálu.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.