Sekaná 13. týden
O jednu hvězdu míň
Michelinští komisaři hodnotili 33 českých podniků. A jen dvěma dali hvězdu. V La Degustation a Fieldu mohou slavit, naopak smutek zažívá Alcron. V dubnu restauraci opustí šéfkuchař Pavel Býček a ze zahraničí se vrátí Jakub Černý. Rozruch vyvolal Bib Gourmand pro Bistrøt 104 – oceněný tým totiž už v restauraci nepracuje.
The French Laundry má po rekonstrukci
První velká renovace po 20 letech existence michelinské restaurace Thomase Kellera je hotová. Vyšla na 10 milionů dolarů a výrazně se díky ní rozšířil počet míst k sezení i prostor v kuchyni. Prakticky jediná věc, které se řemeslníci nedotkli, jsou ikonické modré vstupní dveře. Co všechno se změnilo, můžete vidět ve fotoreportáži.
7 fází cateringu
Na velikosti nezáleží – akce pro 20 lidí může být klidně náročnější než catering pro 1000 hostů. Mnohem důležitější je organizace, spolupráce a noty, podle kterých hraje celý cateringový tým. Jak na to? Poradí vám majitelka White Circus Cateringu Milada Janáková.
Od čumáčku po ocásek
Jak to funguje v řeznictví, které si zakládá na tom, že dokáže zpracovat celé zvíře? Ve videu s Johnem Ratliffem, majitelem brooklynského řeznictví Ends Meat, získáte detailní přehled o překážkách, které tenhle přístup obnáší. Zpracování masa „od čumáčku po ocásek“ se totiž nutně musí promítnout v nabídce i její ceně, ale třeba i v nárocích na skladovací prostory.
Cukrový Chef’s Table
Nová řada oblíbeného seriálu z Netflixu Chef’s Table bude zaměřená na sladkosti. Ukážou se v ní čtyři světově proslulí cukráři: Jordi Roca z El Celler de Can Roca, sicilský zmrzlinář Corrado Assenza, cookie královna Christina Tosi a Will Goldfarb z restaurace Room 4 Dessert, která má na menu výhradně dezerty. Trailer už je venku, tak se podívejte.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.