facebook
instagram

Sekaná 13. týden

29. března 2018
Chef’s Table bude celý z cukru, Praha má o jednu michelinskou hvězdu míň a The French Laundry je po rekonstrukci.

O jednu hvězdu míň
Michelinští komisaři hodnotili 33 českých podniků. A jen dvěma dali hvězdu. V La Degustation a Fieldu mohou slavit, naopak smutek zažívá Alcron. V dubnu restauraci opustí šéfkuchař Pavel Býček a ze zahraničí se vrátí Jakub Černý. Rozruch vyvolal Bib Gourmand pro Bistrøt 104 – oceněný tým totiž už v restauraci nepracuje.

View post on Instagram
 

The French Laundry má po rekonstrukci
První velká renovace po 20 letech existence michelinské restaurace Thomase Kellera je hotová. Vyšla na 10 milionů dolarů a výrazně se díky ní rozšířil počet míst k sezení i prostor v kuchyni. Prakticky jediná věc, které se řemeslníci nedotkli, jsou ikonické modré vstupní dveře. Co všechno se změnilo, můžete vidět ve fotoreportáži.

View post on Instagram
 

7 fází cateringu
Na velikosti nezáleží – akce pro 20 lidí může být klidně náročnější než catering pro 1000 hostů. Mnohem důležitější je organizace, spolupráce a noty, podle kterých hraje celý cateringový tým. Jak na to? Poradí vám majitelka White Circus Cateringu Milada Janáková.

View post on Instagram
 

Od čumáčku po ocásek
Jak to funguje v řeznictví, které si zakládá na tom, že dokáže zpracovat celé zvíře? Ve videu s Johnem Ratliffem, majitelem brooklynského řeznictví Ends Meat, získáte detailní přehled o překážkách, které tenhle přístup obnáší. Zpracování masa „od čumáčku po ocásek“ se totiž nutně musí promítnout v nabídce i její ceně, ale třeba i v nárocích na skladovací prostory.

View post on Instagram
 

Cukrový Chef’s Table
Nová řada oblíbeného seriálu z Netflixu Chef’s Table bude zaměřená na sladkosti. Ukážou se v ní čtyři světově proslulí cukráři: Jordi Roca z El Celler de Can Roca, sicilský zmrzlinář Corrado Assenza, cookie královna Christina Tosi a Will Goldfarb z restaurace Room 4 Dessert, která má na menu výhradně dezerty. Trailer už je venku, tak se podívejte.

View post on Instagram
 
ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme