Sekaná 19. týden
Pražské restaurace mají u Michelinu šanci!
Na základě rozhovorů se svými kolegy si to myslí šéfkuchař La Degustation Bohême Bourgeoise Oldřich Sahajdák. Zápis do michelinského průvodce a samolepku na dveře je prý snadnější získat v Praze než v Německu či Holandsku. „Ve Francii je přes šest set restaurací s aspoň jednou hvězdou a každá další to má zatraceně těžké. Už jenom to, aby do ní komisař vůbec vstoupil,“ říká Sahajdák.
Noma v Japonsku
Po téměř deseti letech v Nomě se německý kuchař Thomas Frebel stěhuje do Tokia. Společně s Reném Redzepim si otevře restauraci Inua s „inovativním, dostupným a velmi chutným menu“. Mělo by reflektovat roční období Japonska a jeho bohatou kulturu. Otevření se plánuje na 29. června a už teď je možné udělat si rezervaci. Redzepi o Frebelovi prohlásil, že je „ten nejtalentovanější a nejpracovitější kuchař, kterého za celý život potkal,“ tudíž má jeho plnou podporu.
Kuchaři mají lepší život
A můžeme to doložit hned 10 důvody. Jasně, kuchařina = pot a dřina. Ale taky nejlepší práce na světě. Co všechno získáte, když se upíšete rondonu a vařečce?
Kde se najíst v Praze
Lidé z Fine Dining Lovers se konečně podívali do Prahy. Mezi čtyři tipy na „dobře dostupný luxus“ se dostala i cukrárna Myšák ve Vodičkově ulici. Pochvalovali si snídaně a také klidnou atmosféru bez návalu turistů. Děkujeme!
David Chang má podcast
Pokud už jste na Netflixu stihli všechny díly Ugly Delicious, máme pro vás další porci Changa. Americko-korejského šéfkuchaře tentokrát vystopujete na iTunes, nahrál totiž vlastní podcast. Jde o první počin jeho nové firmy Majordomo Media. V prvním dílu David Chang vzpomíná na otevření své poslední restaurace a na všechny stresy i zásadní rozhodnutí s tím spojená.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.