facebook
instagram

Sekaná 19. týden

10. května 2018
Thomas Frebel z Nomy se stěhuje do Tokia, pražské restaurace mají větší šanci u Michelinu a David Chang namluvil svůj vlastní podcast. A jako bonus jedna pochvala od Fine Dining Lovers.

Pražské restaurace mají u Michelinu šanci!
Na základě rozhovorů se svými kolegy si to myslí šéfkuchař La Degustation Bohême Bourgeoise Oldřich Sahajdák. Zápis do michelinského průvodce a samolepku na dveře je prý snadnější získat v Praze než v Německu či Holandsku. „Ve Francii je přes šest set restaurací s aspoň jednou hvězdou a každá další to má zatraceně těžké. Už jenom to, aby do ní komisař vůbec vstoupil,“ říká Sahajdák.

View post on Instagram
 

Noma v Japonsku
Po téměř deseti letech v Nomě se německý kuchař Thomas Frebel stěhuje do Tokia. Společně s Reném Redzepim si otevře restauraci Inua s „inovativním, dostupným a velmi chutným menu“. Mělo by reflektovat roční období Japonska a jeho bohatou kulturu. Otevření se plánuje na 29. června a už teď je možné udělat si rezervaci. Redzepi o Frebelovi prohlásil, že je „ten nejtalentovanější a nejpracovitější kuchař, kterého za celý život potkal,“ tudíž má jeho plnou podporu.

View post on Instagram
 

Kuchaři mají lepší život
A můžeme to doložit hned 10 důvody. Jasně, kuchařina = pot a dřina. Ale taky nejlepší práce na světě. Co všechno získáte, když se upíšete rondonu a vařečce?

View post on Instagram
 

Kde se najíst v Praze
Lidé z Fine Dining Lovers se konečně podívali do Prahy. Mezi čtyři tipy na „dobře dostupný luxus“ se dostala i cukrárna Myšák ve Vodičkově ulici. Pochvalovali si snídaně a také klidnou atmosféru bez návalu turistů. Děkujeme!

View post on Instagram
 

David Chang má podcast
Pokud už jste na Netflixu stihli všechny díly Ugly Delicious, máme pro vás další porci Changa. Americko-korejského šéfkuchaře tentokrát vystopujete na iTunes, nahrál totiž vlastní podcast. Jde o první počin jeho nové firmy Majordomo Media. V prvním dílu David Chang vzpomíná na otevření své poslední restaurace a na všechny stresy i zásadní rozhodnutí s tím spojená.

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme