facebook
instagram

Sekaná 3. týden

19. ledna 2018
Kuchařské hvězdy René Redzepi, Dominique Crenn a Massimo Bottura představují své nové podniky. Kromě toho oslavíme 20. narozeniny Celetné, pozveme vás na pop-up do Westminsterského paláce a prozradíme, komu se v Ambiente říkalo Sváťa Kuřátko.

Pod pokličkou Nomy

15. únor už mají v kalendáři vyznačený všichni šťastlivci, kteří stihli rezervaci na první večeři v Nomě 2.0. Pokud vás zajímá, jak probíhají přípravy na tuhle gastronomickou událost, můžete nahlédnout přímo do kuchyně, kde celý tým pracuje. „Novou Nomu otevřeme v zimě, což je období, kdy jsou skandinávské mořské plody nejkvalitnější. Menu stavíme právě na nich,“ vysvětluje Redzepi.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=HBTAZydWZV4

Bar Crenn

Redzepi není jediný, kdo letos chystá velké věci. V únoru otevře svůj první vinný bar michelinská šéfkuchařka Dominique Crenn. Zaměří se na francouzská i jiná vína, která jsou v souladu s krédem udržitelnosti a šetrnosti vůči přírodě. Součástí nabídky bude i krátké menu, které má „vzdát hold klasické francouzské gastronomii,“ jak píše Dominique na svém Instagramu.

View post on Instagram
 

80 druhů kafe

Cappuccino zná každý, ale věděli jste, že existuje na osmdesát druhů kávových nápojů? Co třeba americké Red Eye nebo Covfefe? A jak vypadá ledová káva v Německu? Celý přehled i s ingrediencemi najdete v pěkné infografice na Fine Dining Lovers.

Číšník býval pán a host otravný hmyz

Říkalo se mu Sváťa Kuřátko, protože do legendární restaurace Ambiente v Mánesově ulici vozil kuřecí křídla. Dnes je Karel Pospíchal spolumajitelem čtyř podniků a jedním z těch, kdo ovlivnili pražskou gastronomii. Jak se jeho řemeslo proměnilo za posledních třicet let? Prozrazuje v rozhovoru.

View post on Instagram
 

Celetná slaví 20 let!

Ke vzpomínkovému brainstormingu jsme se sešli s šéfkuchařem Tomášem Mykytynem a manažerem podniku Milanem Tuhovčákem. A kdo zažil singrovky místo stolů a obraz jeptišek lízajících zmrzlinu, ten si rovnou připraví velké balení papírových kapesníčků. Všechno nejlepší!

View post on Instagram
 

Gucci restaurace Massima Bottury

Ano, čtete správně. Šéfkuchař Massimo Bottura se spojil s ikonickou módní značkou a společně otevřeli restauraci. Jmenuje se Gucci Garden, je ve Florencii a kromě talířů tam vystavují i aktuální modely od Gucciho. „Haute couture a haute cuisine k sobě prostě patří,“ prohlásil michelinský šéfkuchař.

View post on Instagram
 

Pop-up ve Westminsterském paláci

Přímo v Parlamentu Spojeného království Velké Británie a Irska se chystá něco hodně výjimečného. Aby se zvýšil zájem obyvatel o dění ve Sněmovně lordů a Dolní sněmovně, pořádají tu v únoru a březnu večeře. Zážitek za zdmi Westminsterského paláce vyjde na 65 liber.

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme