facebook
instagram

Sekaná 30. týden

26. července 2019
Pořadů o jídle stále přibývá, ne každý ale dokáže to co Anthony Bourdain. To už ví i Gordon Ramsay, který za svou cestovatelskou show sklidil vydatnou porci kritiky. Kromě toho probereme i vodu z kohoutku v restauracích, ekologickou výzvu Dominique Crenn a také sanitaci trubek v Lokálech.

(Staro)nové pořady o jídle

Televizní zábava se teď jídlu věnuje víc než kdy dřív a my pro vás máme hned tři tipy. O první novinku se postaral David Chang, když minulý týden oznámil přípravu své nové show Breakfast, Lunch and Dinner na Netflixu. Cestovatelský pořad Parts Unknown se zesnulým Anthonym Bourdainem získal za poslední sérii hned 6 nominací na cenu Emmy.

Naopak drsné kritiky se dočkal Gordon Ramsay za pořad Uncharted. Trochu to totiž vypadá, že se prázdné místo po Bourdainovi pokusil rychle vyplnit s úplně stejným konceptem.

View post on Instagram
 

Voda v restauracích zadarmo?

Pitná voda pro všechny a méně plastového odpadu – nejen EU se snaží omezit spotřebu jednorázových lahví a rozšířit v restauracích nabídku vody v karafách. Zadarmo, anebo za poplatek? To záleží na konceptu a rozhodnutí každého podniku.

Proč má host platit za vodu a co všechno se v její ceně odráží? Odpovědi se dočtete v článku na webu Jídlo a radost a pár názorů zaznělo také v nedávné diskusi na Facebooku.

11 otázek pro sommeliera

Vinotéka jedné z nejlepších restaurací na světě Eleven Madison Park v New Yorku je sen každého, kdo se aspoň trochu věnuje vínu. Díky Instagramu do ní můžete nahlédnout a rovnou i vyzpovídat hlavního sommeliera Cedrica Nicaise. Kromě jiného prozradí, jakou nejstarší lahev ve své vinotéce ukrývá.

View post on Instagram
 

Wake up!

Dostala tři michelinské hvězdy a teď přichází s iniciativou Wake up. Řeč je o šéfkuchařce Dominique Crenn a její výzvě, abychom se o naši planetu konečně začali starat tak, jak si zaslouží. Připojte se i vy, ale než se do toho pustíte, nastudujte si problematiku ekologických gastro obalů.

View post on Instagram
 

Aby bylo pivo ještě lepší

Čisté trubky = dokonalé pivo. V Lokálech tuto pravdu ctí a sanitaci pivního vedení se věnují se zvláštní pečlivostí. Jak probíhá velká sanitace a k čemu je dobrá? Vše vysvětlí létající výčepní Lucie Janečková.

View post on Instagram
 
ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme