Sekaná 30. týden
(Staro)nové pořady o jídle
Televizní zábava se teď jídlu věnuje víc než kdy dřív a my pro vás máme hned tři tipy. O první novinku se postaral David Chang, když minulý týden oznámil přípravu své nové show Breakfast, Lunch and Dinner na Netflixu. Cestovatelský pořad Parts Unknown se zesnulým Anthonym Bourdainem získal za poslední sérii hned 6 nominací na cenu Emmy.
Naopak drsné kritiky se dočkal Gordon Ramsay za pořad Uncharted. Trochu to totiž vypadá, že se prázdné místo po Bourdainovi pokusil rychle vyplnit s úplně stejným konceptem.
Voda v restauracích zadarmo?
Pitná voda pro všechny a méně plastového odpadu – nejen EU se snaží omezit spotřebu jednorázových lahví a rozšířit v restauracích nabídku vody v karafách. Zadarmo, anebo za poplatek? To záleží na konceptu a rozhodnutí každého podniku.
Proč má host platit za vodu a co všechno se v její ceně odráží? Odpovědi se dočtete v článku na webu Jídlo a radost a pár názorů zaznělo také v nedávné diskusi na Facebooku.
11 otázek pro sommeliera
Vinotéka jedné z nejlepších restaurací na světě Eleven Madison Park v New Yorku je sen každého, kdo se aspoň trochu věnuje vínu. Díky Instagramu do ní můžete nahlédnout a rovnou i vyzpovídat hlavního sommeliera Cedrica Nicaise. Kromě jiného prozradí, jakou nejstarší lahev ve své vinotéce ukrývá.
Wake up!
Dostala tři michelinské hvězdy a teď přichází s iniciativou Wake up. Řeč je o šéfkuchařce Dominique Crenn a její výzvě, abychom se o naši planetu konečně začali starat tak, jak si zaslouží. Připojte se i vy, ale než se do toho pustíte, nastudujte si problematiku ekologických gastro obalů.
Aby bylo pivo ještě lepší
Čisté trubky = dokonalé pivo. V Lokálech tuto pravdu ctí a sanitaci pivního vedení se věnují se zvláštní pečlivostí. Jak probíhá velká sanitace a k čemu je dobrá? Vše vysvětlí létající výčepní Lucie Janečková.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.