facebook
instagram

Sekaná 31. týden

4. srpna 2017
Ve které restauraci ukázkově pečují o zaměstnance? Jana Bilíková to právě zjišťuje. Osmahnout a zesklovatět? Známe devět technik zpracování cibule. A přidáme i dva netflixové tipy na druhou polovinu prázdnin.

Personálky jako v nebi

Kreativní šéfkuchařka Jana Bilíková je na stáži v dánské restauraci Kadeau. Ta je kromě michelinské hvězdy vyhlášená i prvotřídní péčí o zaměstnance. Sledujte Janiny Insta stories – takové personálky jste ještě neviděli!

Kdo je kdo

Na serveru Saveur představili tvrdé jádro týmu dánské restaurace Noma – od generální manažerky Katherine Bont až po myče nádobí a spolumajitele Aliho Sonka. Jak dlouho jsou v Nomě? Jak se tam dostali? A co má na starost ředitel fermentace? Za úspěchem restaurace stojí její lidé a vy po přečtení pochopíte, proč se Noma řadí mezi světovou špičku.

View post on Instagram
 

Cibule na 9 způsobů

Zkaramelizovat, osmahnout, upéct, zesklovatět, uvařit, naložit – díky úžasné infografice od Fine Dining Lovers se naučíte zpracovat cibuli devíti technikami.

Netflixová nálož

Netlix tento měsíc vydal hned dvě gastro novinky. První je dokument Theater of Life o životě Massima Bottury. Italského šéfkuchaře a majitele michelinské restaurace Osteria Francescana doprovází kamera na cestě k otevření polévkárny pro bezdomovce. Druhou novinkou je film Barbecue, který sleduje tradici grilování, táboráků a vaření na ohni v různých částech světa.

Sahajdák na Streamu

V rozhovoru s Luďkem Staňkem prozrazuje šéfkuchař La Degustation Oldřich Sahajdák, jestli by chtěl druhou michelinskou hvězdu, jak je na tom česká kuchyně i proč zájemci o práci v jeho podniku první měsíc pracují zadarmo.

To jsme zvědaví!

Majitel londýnského Danedlyanu, oficiálně nejlepšího baru na světě, oznámil otevření vlastní restaurace. Spojil se se zajímavými lidmi z oboru: třeba s šéfkuchařem Dougem McMasterem z restaurace Silo nebo s Arielle Johnsonovou, která měla v restauraci Noma na starost výzkum. Nový podnik se bude jmenovat Cub.

View post on Instagram
 

Dobrý skutek za 90 korun

V HateFree Culture natočili video o projektu Oběd pro dalšího. V pražských a brněnských Lokálech mohou hosté koupit za 90 Kč Oběd pro dalšího a dát tak lidem v nouzi možnost zadarmo se dobře najíst.

V Grils se vloguje

Bistro s grilovanými kuřaty v Karlíně otevře až na podzim, na Facebooku ale můžete sledovat i dění před otevřením. Každý týden se tam objeví nové video a vy můžete vidět, co všechno je ještě potřeba zařídit a na čem se právě teď pracuje.

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme