Sekaná 31. týden
Personálky jako v nebi
Kreativní šéfkuchařka Jana Bilíková je na stáži v dánské restauraci Kadeau. Ta je kromě michelinské hvězdy vyhlášená i prvotřídní péčí o zaměstnance. Sledujte Janiny Insta stories – takové personálky jste ještě neviděli!
Kdo je kdo
Na serveru Saveur představili tvrdé jádro týmu dánské restaurace Noma – od generální manažerky Katherine Bont až po myče nádobí a spolumajitele Aliho Sonka. Jak dlouho jsou v Nomě? Jak se tam dostali? A co má na starost ředitel fermentace? Za úspěchem restaurace stojí její lidé a vy po přečtení pochopíte, proč se Noma řadí mezi světovou špičku.
Cibule na 9 způsobů
Zkaramelizovat, osmahnout, upéct, zesklovatět, uvařit, naložit – díky úžasné infografice od Fine Dining Lovers se naučíte zpracovat cibuli devíti technikami.
Netflixová nálož
Netlix tento měsíc vydal hned dvě gastro novinky. První je dokument Theater of Life o životě Massima Bottury. Italského šéfkuchaře a majitele michelinské restaurace Osteria Francescana doprovází kamera na cestě k otevření polévkárny pro bezdomovce. Druhou novinkou je film Barbecue, který sleduje tradici grilování, táboráků a vaření na ohni v různých částech světa.
Sahajdák na Streamu
V rozhovoru s Luďkem Staňkem prozrazuje šéfkuchař La Degustation Oldřich Sahajdák, jestli by chtěl druhou michelinskou hvězdu, jak je na tom česká kuchyně i proč zájemci o práci v jeho podniku první měsíc pracují zadarmo.
To jsme zvědaví!
Majitel londýnského Danedlyanu, oficiálně nejlepšího baru na světě, oznámil otevření vlastní restaurace. Spojil se se zajímavými lidmi z oboru: třeba s šéfkuchařem Dougem McMasterem z restaurace Silo nebo s Arielle Johnsonovou, která měla v restauraci Noma na starost výzkum. Nový podnik se bude jmenovat Cub.
Dobrý skutek za 90 korun
V HateFree Culture natočili video o projektu Oběd pro dalšího. V pražských a brněnských Lokálech mohou hosté koupit za 90 Kč Oběd pro dalšího a dát tak lidem v nouzi možnost zadarmo se dobře najíst.
V Grils se vloguje
Bistro s grilovanými kuřaty v Karlíně otevře až na podzim, na Facebooku ale můžete sledovat i dění před otevřením. Každý týden se tam objeví nové video a vy můžete vidět, co všechno je ještě potřeba zařídit a na čem se právě teď pracuje.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.