facebook
instagram

Sekaná 33. týden

16. srpna 2018
Na ikonu francouzské gastronomie Joëla Robuchona vzpomíná celý svět. Zavzpomínáme i my, kromě toho vám ale představíme novou cukrárnu Cakes and Bubbles, vysvětlíme, jak to v restauracích funguje s rezervacemi, a podíváme se na to, z jakých objednávek se kuchařům ježí vlasy na hlavě.

Zemřel Joël Robuchon
Ve věku 73 let zemřel ikonický šéfkuchař Joël Robuchon. Jeho restaurace L’Atelier se v průběhu let rozrostla na dvanáct poboček a Robuchon za ně posbíral neuvěřitelných 32 michelinských hvězd. Kromě vysokých hodnocení za sebou nechává obrovský odkaz v podobě nové vlny francouzské kuchyně, podle které vaří kuchaři po celém světě.

View post on Instagram
 

Albert Adrià otevírá cukrárnu
Momentálně jeden z nejoblíbenějších španělských šéfkuchařů v listopadu otevře svůj první podnik v Londýně. Bude se jmenovat Cakes and Bubbles a půjde o cukrárnu spojenou s barem zaměřeným na šumivá vína. Cukrárnu najdete v hotelu Hotel Café Royal na Regent Street.

View post on Instagram
 

Rezervace v restauracích
Zapisujete si do klasické rezervační knihy, nebo jste přešli na digitální aplikace? Upřednostňujete telefonát, anebo komunikujete po mailu? Některé restaurace se rozhodly fungovat bez rezervací, jinde vás naopak k jinému než předem zamluvenému stolu neusadí. Záleží na typu a přístupu podniku, jedno je ale jasné – pro hosta znamená rezervace službu a jistotu, pro restauraci zase možnost předvídat a plánovat.

View post on Instagram
 

Co neradi vaříte?
Magazín Fine Dining Lovers se zeptal pětadvacítky šéfkuchařů, ze kterých objednávek se jim ježí vlasy na hlavě. A každý si našel to svoje. Neoblíbená je třeba možnost snídaně po celý den, steak well done nebo vejce Benedict. Podívejte se sami – schválně, ve které odpovědi se poznáte.

Návrat zkušeného cukráře
Ještě nedávno chodil do práce v jednu odpoledne, teď jeho den začíná v půl páté ráno. Lukáš Pohl se z New Yorku přesunul do Café Savoy – jako šéfcukrář vylepšuje stálou nabídku, řídí výrobu pro Myšáka a vzpomíná na recepty po babičce. Jaké jsou Lukášovy plány a co si myslí o (české) cukrařině? Vše se dočtete v rozhovoru na Jídlo a radost.

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme