Sekaná 36. týden
Absint pro dobrou věc
V pondělí 9. září vyvrcholí benefiční dražba absintu, který Lihovar Žufánek věnoval Národní galerii v Praze. V online aukci na Alkohol.cz se draží čtyřicítka lahví, kterou Žufánek vydestiloval podle tajných receptů na první komerční absint světa Dubied a věnoval u příležitosti mimořádné výstavy světových impresionistů v galerii v Paláci Kinských. Zatím nejvýš se vyšplhala cena lahve č. 18. Dražitel si půllitr pořídil za 40 tisíc korun.
Zavřít hospodu bolí vždycky stejně
Že se Ambiente podaří všechno, na co sáhne? To je jen zdání, protože o existujících restauracích a projektech se logicky mluví víc než o těch, které zanikly. S Tomášem Karpíškem jsme to vzali hezky popořádku a u každého zavřeného podniku probrali, proč to nevyšlo – a k čemu to bylo nakonec dobré.
Veganské kuře od KFC
Stejně jako veganské „masové“ kuličky z IKEA, i KFC přichází s „kuřecími“ nugetkami, které jsou vyrobeny na bázi rostlinného proteinu. Fastfoodový řetězec, který má po světě 23 000 poboček, vyrobil první prototyp ve spolupráci s firmou Beyond Meat. Kevin Hochman, ředitel konceptů v KFC, se nechal slyšet, že „nugetky jsou prakticky k nerozeznání od těch masových“. Vše se zatím testuje na americkém trhu, v Čechách si ještě počkáme.
Sous-chef – víc než jen zástupce
Posvítili jsme si na ty, kdo pracují ve stínu šéfkuchařovy slávy. Za každým velkým mužem prý stojí velká žena – a za každým šéfkuchařem neznámý hrdina, který mu pomáhá unést tíhu zodpovědnosti, řídit provoz kuchyně a vést tým. Jaké jsou povinnosti a vlastnosti dobrého sous-chefa?
José Andrés a Michelin Man
Jen letos získal ocenění jako Výjimečný šéfkuchař nebo Filantrop roku a kromě michelinských hvězd ho proslavila také jeho nezisková organizace pomáhající lidem, které postihla přírodní katastrofa. José Andrés se teď objevil v podcastu NPR a ukázalo se, že má (kromě roztomilého přízvuku) také zajímavý smysl pro humor.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.