Sekaná 42. týden
Z číšníků spolumajiteli
Kdo jsou lidé, kteří vlastní restaurace Ambiente? Na začátku byli číšníci, časem se z nich stali spolumajitelé mnoha restaurací Ambiente. Seznamte se s původní partou z Celetné!
David Chang (zase) na Netflixu
Šéfkuchař David Chang se vrací na Netflix s další sérií. Společně s celebritami z nekuchařských oborů, například Sethem Rogenem nebo Chrissy Teigen, procestuje (a projí) několik zajímavých míst v různých koutech světa. Netflix pořad Snídaně, oběd a večeře vypustí 23. října.
Chlebíček s tatarákem
Franta a Vláďa, kamarádi z pasáže. Řeč je o Františku Kšánovi z Našeho masa a Vladimíru Čechovi ze sousedního podniku Sisters. Vyzrálé hovězí tam servírují na smažence potřené česnekem, promíchané s rychlokvaškami, potřené hovězím lojem a ozdobené pýchavkami.
Jak pracuje houbař z povolání?
Dali byste si smaženici? A co houbovou sójovku či majonézu, případně hlívový džem? O tom, co všechno se dá v kuchyni s houbami provádět, jsme si povídali s Jurajem Macúchem, profesionálním houbařem. A zbořili jsme při tom pár zakořeněných (ne)jedlých mýtů.
Oběd v práci nemusí být nuda
Ale může. V Norsku je nudný oběd vlastně tak trochu národní povinnost. Každý správný Nor si totiž do práce vezme tzv. matpakke, tedy zabalený oběd, který se řídí poměrně přísnými pravidly. Pusťte si třeba tenhle návod na Youtube – možná vás pobaví, možná inspiruje.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.