Sekaná: Už jste zkoušeli vinohradský Gram nebo pizza club Slice Slice Baby?
New kids on the block
Vinohradští mají novou restauraci s pekárnou! Je jí Gram, který nabízí snídaňové i odpolední menu – podávají ho až do 21:30. Na tekutém lístku najdete třeba pražskou destilerii Garage 22 a jejich perníkový gin! Zkušební provoz odstartovali také v Americké 32, ve vinohradském baru, kde se drinky servírují do druhé hodiny ranní!
Znáte holešovickou The Eatery? Kdo si rád zajde na jejich tříchodovou večeři, určitě ho po cestě domů potěší nově otevřená vinotéka The Winery v Osadní ulici. Vína tu má na starost rodilý Francouz Aurélien Hinsinger.
Hned přes ulici otevřela minulý týden Katka Jakusová svůj pizza klub Slice Slice Baby. V nabídce najdete několik promyšlených a originálních druhů pizz, italské předkrmy, dezerty, alko i nealko.
Dostanete-li po pizze chuť na pivo, zajděte si do nového výčepu Vezmi pivo na klobásu v Heřmanově ulici na Letné. Kromě řemeslných piv tam ochutnáte uzeniny a fermentované výrobky, které k pivu krásně sednou.
V Karlíně, kousek od lávky HolKa, otevřel bar Revír. Kromě barmanského umu si tu vychutnáte i um DJů. Program Revíru slibuje pestrou škálu žánrů!
Kdo je z Brna nebo se tam plánuje vydat, určitě rád zabloudí do Baru, který neexistuje – anebo do nejnovějšího přírůstku, druhého Whiskáče. Míchané drinky se teď pijí i v Běhounské 2/22.
V prosinci spouští půlroční pop-up Kruh Dining šéfkuchaře Petra Bartoše. Kruh Studio, jak novému projektu Petr říká, usadí každý večer desítku hostů a naservíruje jim minimálně desetichodové menu. Degustační večeře se budou konat na adrese Vodičkova 37 vždy od středy do soboty.
Zdravý brunch, sladký advent
Nutričně bohatý brunch, fermentované nápoje, freshe a shoty na posílení imunity. Tušíte správně – v Goodloku nyní posnídate každou sobotu! Karlínská Etapa pak láká na zimní nápoje – pro plnoleté mají irskou kávu a pro ty nejmenší kakao, které připravují z vlastní směsi.
Naladit se na advent a načerpat inspiraci na nadílku se vydejte do holešovické Osady. Ve čtvrtek 7. prosince tu proběhnou adventní trhy se vším jedlým a pitelným. Ochutnat a rovnou i pořídit tu můžete třeba cidery a octy od manželů Laurinových, nealko břízové kofermenty od Honzy Klimeše, kávu od libereckých Nordbeans a pivo od sládků z Obory.
Už pečete? Aby byly perníčky ukázkově měkké a vanilkové rohlíčky řádně odležené, je třeba dát jim čas. Chcete-li si usnadit přípravy, vydejte se do cukrárny Myšák – místní cukráři pro vás připravili těsto na linecké, perníky i vanilkové rohlíčky. Pokud se letos pečením nechce vůbec zabývat, pořiďte si hotové cukroví právě v Myšákovi, případně v Café Savoy či ve zmíněné Etapě.
V Bjukitchen se budou o první adventní neděli 3. prosince plést věnce. Vstupenku na workshop s punčem seženete přímo v bistru!
K poslechu
Než doma odpálíte prvního františka a rozehrajte koledy, poslechněte si nový díl podcastu Lukáše Hejlíka Velká Žranice. Pozval si moderátory Emmu Smetanu, Čestmíra Strakatého a Jana Pokorného a společně povečeřeli v Marii B!
A už začátkem prosince se můžete těšit na další epizodu nového podcastu Ambiente Co dům dal – tentokrát o historii podniku Café Savoy na Újezdě. Už jste slyšeli pilotní díl?
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.