Vzhůru do Vršovic! Veronika Hejlíková vám prozradí, kde mají nejlepší koprovku i krevetový burger

29. dubna 2024
Foto: Adriana Fialová
Influencerka Veronika Hejlíková vás provede svými oblíbenými místy v pražských Vršovicích, kde bydlí s manželem Lukášem a synem Vojtou. Navrch přihodila své srdcové podniky z centra Prahy.

KRO Vršovice 

Nejlepší koprovka v Praze? Ano, je to tady, ve vršovickém „Kročku“. Chodím sem i pro čerstvý chleba nebo skvělé, máslem nacucané croissanty. Perfektně připravená káva je samozřejmostí.

View post on Instagram
 

Mamam bistro

Pokud byste se chtěli vypravit do tohoto maličkého bistra s pár stolky, doporučuji udělat si rezervaci. Jídlo je tu úžasné! Hráškový krém s kokosovým mlékem, zeleným kari, kešu oříšky a shiitake houbami je plný chutí. A signature krevetový burger? Dokonalost! Nezapomeňte ochutnat i vietnamskou kávu s misem.

View post on Instagram
 

Vršovické knihkupectví

Knih není nikdo dost, to říkám neustále. A co je hezčího než si na jaře sednout s knihou do parku? Takže až budete zase někdy ve #vršovicehood, určitě zkuste tohle malé knihkupectví na rohu Moskevské a Slovinské ulice. Majitelé jsou velmi ochotní a milí, dokážou zasvěceně poradit i doporučit zajímavé tituly.

View post on Instagram
 

Grébovka (Havlíčkovy sady)

Praha má spoustu krásných parků a dovolím si tvrdit, že Grébovka patří k těm nejhezčím. Když je venku hezky, Vojta si vezme koloběžku, já knihu a jdeme se provětrat. Jsou tu i dětská hřiště, památkově chráněná vinice, Viniční altán, Pavilon Grébovka, který slouží jako kavárna, nebo umělá jeskyně Grotta.

View post on Instagram
 

Kino Pilotů

Tohle kino miluje celá naše rodina. O víkendu sem zajdeme s Vojtou na dětské filmy, v týdnu zase na něco pro nás rodiče. Baví nás ta komornost a zároveň pestrost programu.

View post on Instagram
 

Cafefin

Chodíte rádi na víkendové brunche? Pokud ano a už vás nebaví vejce Benedikt, zkuste někdy turecká vejce. A zajděte si na ně do Cafefinu na Jiřáku. 

View post on Instagram
 

Moje srdcovky v centru Prahy

Café Savoy 

Oblíbené místo v centru, kde se scházím s přáteli na snídani, oběd nebo jen tak na kávu. Café Savoy vás okouzlí už svým interiérem. Často si dávám jejich skvělý telecí řízek, kamarádky zase nedají dopustit na ovocné knedlíky. 

View post on Instagram
 

Hotel Almanac 

Být turistou ve svém domácím městě? Proč ne? Jednou nebo dvakrát do roka si s manželem uděláme radost a zabookujeme si hotelový pokoj v Praze. Letos jsme zvolili nedávno zrekonstruovaný hotel Alcron, nyní Almanac X Alcron Hotel.

Patří k němu i kavárna Elias Coffee Shop, kde vám nabídnou výživu bohatou na rostliny. Menu je založeno na pěti základních principech: think, energize, defend, recover, chill. 

View post on Instagram
 

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.