10 světových restaurací & jejich Instagramy

19. září 2016
Ilustrace: Jan Červenka
Následující restaurace patří mezi ty nejlepší na světě. A to, co umějí, hrdě prezentují na Instagramu. Sledujete je všechny?

Test Kitchen (@thetestkitchenct)

Gastronomie, která by obstála i v největších metropolích, na místě, kde byste ji nečekali. V Kapském Městě. Pokud vás zajímá pohled do zákulisí kuchyně, zkuste Test Kitchen.

Faviken (@faviken)

Mnohými považována za nejlepší restauraci planety. Na jejich Instagramu se dozvíte třeba to, kdy je možné dělat rezervace na další sezonu. Ta začala v lednu 2017 a končí v červnu.

https://instagram.com/p/BJkoG0Yg3je/

El Celler de Can Roca (@cellercanroca)

Bratři Rocové si otevřeli restauraci přesně před třiceti lety. Za tu dobu se ve Španělsku stala naprostou legendou. Tři michelinské hvězdičky, několikeré vítězství v prestižním žebříčku časopisu Restaurant... Rodinná selfíčka & vše kolem.

https://instagram.com/p/ru_F-DARgg/

Mirazur (@restaurantmirazur)

Kalendářový výhled na moře a na talíři čerstvě vylovená ryba. Ve francouzské restauraci Mirazur si kvalitu surovin fakt hlídají. A šéfkuchař Mauro Colagreco za to získal hned dvě michelinské hvězdy.

https://instagram.com/p/BKEhhg-h5hT/

Noma (@nomacph)

Co mají v Nomě na talíři? Jaký chleba zrovna vytáhli z pece? Kvůli téhle restauraci má Kodaň na mapě vyznačenou červeným puntíkem každý gastronomický nadšenec. Vyznačte si ji i na Instagramu.

https://instagram.com/p/BKYWWA2g7Rj/

108 (@108cph)

Mladší sestra Nomy už si taky založila Instagram. Můžete tak omrknout, co zrovna nasbírali v lese, případně natrhali na louce – a jaké úžasné věci dokážou z těch prostých ingrediencí vykouzlit. Přidávají i videa.

https://instagram.com/p/BKf-jr2BjJU/

Central (@centralrest)

Zaleťte si virtuálně až do Peru! Šéfkuchař Virgilio Martinez se zaměřuje výhradně na lokální suroviny a provádí s nimi takové kousky, až se člověku chvílemi zdá, že i kukuřice u nich vypadá jinak. Exkurze do jedné z nejlepších restaurací světa.

https://instagram.com/p/BKeZS1ABbbA/

Mugaritz (@mugaritz)

Z Instagramu španělského Mugaritzu hned pochopíte, že v kuchyni vládne pohoda. Stres tady nemá místo. A dozvíte se třeba i to, jaká auta parkují před vchodem nebo co se chystá na příští sezonu.

https://instagram.com/p/BJdKjgUAZlV/

Arpège (@alain_passard)

Co všechno dokáže Alain Passard, který velí kuchyni v pařížské restauraci Arpège? Třeba ukrojit nejtenčí ředkvičku na světě. Říká se, že zelenina, kterou tu zpracovávají, je tak čerstvá, že ji ani nemusejí dávat do ledničky. Prostě se to nestihne!

https://instagram.com/p/BJz5vlXjtjK/

Eska (@eska_karlin)

Uznáváme, že do Peru nebo Kapského Města je to trochu daleko. Světové trendy však mocně inspirují i karlínskou Esku. A jako bonus si začala vést encyklopedii obyčejných surovin, které kuchaři proměňují k nepoznání.

https://instagram.com/p/BKAmusMjbsJ/

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.