Jaký bude rok 2016 v Ambiente?

22. ledna 2016
Foto: Honza Zima
Nové restaurace a obchody, stěhování, rekonstrukce a rozšiřování týmů. Většina letošních projektů je ještě v zárodku a nechceme je zakřiknout. Tady je zatím přehled novinek, o kterých se dají říct aspoň dvě věty.

Rekonstrukce La Degustation

Na konci února se bude rekonstruovat restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise. Půjde o zásadní proměru interiéru vedenou studiem Olgoj Chorchoj. Hosté budou sedět u stolů nařezaných z kmenu dubu starého víc než sto let,“ popisuje Tomáš Karpíšek jednu z chystaných změn. Interiér bude odkazovat k českým řemeslům, proto v něm vynikne dřevo, kůže a sklo. Olgoj Chorchoj navrhne například lustr z českého skla inspirovaný surovinami a pomůckami k vaření. „Designéři budou k rekonstrukci přistupovat stejně jako kuchaři v La Degustation ke svým dodavatelům,“ přibližuje Tomáš svoji vizi.

Studio

Nová restaurace, na jejímž konceptu se začne pracovat každým dnem. Kuchyni budou mít na starosti kreativní šéfkuchaři Jana Bilíková a Honza Všetečka, protože by se tu mělo všechno točit kolem vzdělávání, přípravy a zázemí pro kuchaře a obsluhu z restaurací Ambiente. Harmonogram počítá s otevřením koncem roku.

Čestr

Budova Státní Opery se bude během letošního roku kvůli rekonstrukci zavírat. Hledají se proto nové prostory pro Čestr a podle nich se rozhodne, v jaké podobě bude restaurace pokračovat.

Lepší vzduch v Dlouhé

Lokál Dlouhá se bude vylepšovat. „Posílíme vzduchotechniku, takže se oddělí plac a kuchyně. Nejvíc to bude znát u předního výčepu, kde se v létě skoro nedalo dýchat,“ vysvětluje důvod plánovaných úprav Jana Křivánková z Lokálu CZ. Vedle toalet v nynější kuřácké části podniku vznikne prostor pro kuřáky. „Jakmile budeme mít tuhle klubovnu, stane se Lokál Dlouhá nekuřáckým. Nejdřív jsme ale chtěli zajistit hostům komfort, i když zrovna prší nebo mrzne,“ dodává Jana. Úpravy by měly být hotové během března až dubna.

Pekárna

Tak jako má Amaso řeznictví, dostane Eska obchod s pečivem. „Představuju si krámek ještě menší než Naše maso. Budeme tam prodávat chleba a základní potraviny,“ plánuje Tomáš Karpíšek.

Nový Lokál

V plánu je otevření jednoho Lokálu a v tuto chvíli se pátrá po vhodných lokalitách. „Rozhodně ale vymyslíme něco s naším novým mobilním výčepem,“ těší se šéfová Lokálu CZ Jana Křivánková.

#LaDegustation #EskaKarlin

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.