facebook
instagram

10 tipů na rychlý oběd v Praze

13. března 2022
Spěcháte a nemáte čas na dlouhý oběd? Máme pro vás deset tipů na místa, díky kterým se zvládnete najíst do půlhodinky. A záleží jen na vás, jestli zvolíte variantu „tady“, nebo si vystačíte s něčím malým do ruky!

Salátový bar v Pizze Nuova 

Parmská šunka, buvolí mozzarella, sýr Grana Padano nebo čerstvá rajčata. Obsluze jen řekněte, že si dáte „saláťák“, na nic nečekejte a naložte si na talíř italské uzeniny, sýry a saláty z antipasti bufetu. A klidně si můžete přidat!

Kantýna

Do Kantýny jen vejdete, vezmete si konzumačku, a u výdejního okénka vám na tác naloží, na co máte chuť. Nemusíte se ani zdržovat hledáním místa, jíst můžete i na stojáka. Pokud byste chtěli něco rychlého do ruky (třeba do vlaku), doporučujeme poručit si v řeznictví pastrami sendvič z hovězího srdce. Je šikovně zabalený v alobalu a chutná skvěle, i když vychladne. A přes týden najdete ve vitríně řeznictví i poctivé chlebíčky. 

Nikkei sushi a salátový bar v Brasileiru

Máte chuť na exotiku? Sushi, ústřice, salát z mořských plodů nebo krevety s mangem a chilli. Nejen to na vás čeká v saláťáku v Brasileiru U Zelené žáby. Když budete mít naspěch, za dvacet minut jste po jídle. A pokud ne, můžete posedět a jíst, co zmůžete – konzumace je neomezená. 

Naše maso

Kelímek vývaru, sekaná v housce nebo burger? Mňam! Pokud ale stále váháte, na co máte vlastně chuť, řezníci v Našem mase vám rádi poradí s výběrem. A jestli extrémně spěcháte, v Našem mase v Pasáži vám během minutky připraví párek v rohlíku. 

Trhané z Bufetu

Trhané maso s kaší a pečenou zeleninou ocení hlavně ti, kteří nemají chuť na fastfood. Stačí se jen rozhodnout, jestli si dáte spíš kuřecí, nebo hovězí. 

Hotovky v Lokále

Je libo holanďák s kaší nebo hovězí s rýží? Ať už jste v Lokále Nad Stromovkou, nebo v kterémkoli jiném, zaručeně si vyberete. Hotovky se v průběhu dne vyměňují, tak jak je hosté snědí, ale až do zavíračky je na menu vždycky něco teplého.

Grilled cheese sandwich s kimchi z Goodloku

Fermentované kimchi, sýr Mlynář, Eska chleba a kimchi majonéza, to je mimořádně lahodné spojení. Doporučujeme s fermentovaným čajem!

Calzone z Pane Nuovo

Calzone – pizzová kapsa je jako dělaná do ruky. V Pane Nuovo v přízemí Pizzy Nuovy ji mají upečenou dopředu, a buď si ji můžete vzít studenou, nebo vám ji ohřejí. Hodit se může i sladká tečka – koláč plný ovoce a tvarohu nebo plněná kobliha.

Sendvič z Esky

Sendvič z poctivého chleba plný sýra, Pražské šunky nebo pastrami sice svou cenou vzbuzuje diskuse, když si ale koupíte, uvidíte, že vám ještě kus zbude k večeři. 

Závitky v Bánh Mì Makers

Čerstvé rolky s krevetami, hovězím nebo vegetariánské s mangem potěší všechny, kteří by si dali rychlý a svěží oběd, po kterém jim nebude těžko. Doporučujeme jíst na místě, za chůze to moc nejde. 

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.