facebook
instagram

10 tipů, jak se pohybovat v Kantýně

13. června 2017
Foto: Jan Červenka
Jak si užít skvělé maso, pečlivě ošetřené pivo, sedět u stolu s přáteli a zajistit si přísun teplého jídla? Tady je 10 tipů od lidí, kteří pracují v Kantýně.

Kantýna: Chrám masa

Nechejte si naložit na tác české hovězí a vepřové z ohně, u výčepu si objednejte pivo a hodujte. Naši kuchaři vaří z toho, co jim průběžně řezníci dodávají. Menu se díky tomu rychle mění, proto pokaždé můžete ochutnat něco jiného z této nabídky. V řeznictví si nakupte maso domů, nebo si ukažte na svůj oblíbený kousek, který vám na místě ugrilujeme.

Rezervace nebereme, děkujeme za pochopení.

1. Nejdřív si za řeznictvím u vstupu vezměte konzumačku. Poté se vydejte hledat místo u stolu nebo na stojáka. Až ho najdete, odložte si věci a vydejte se obhlédnout nabídku. Pokud je ale restaurace plná, vyčkejte ve frontě, brzy se na vás dostane řada.

2. Přehled o tom, kde kdo sedí, kdo už dojídá, a kdo naopak teď přišel, má manažer – číšník oblečený v bílé košili. Jeho úkolem je sledovat příchozí hosty a být jim k dispozici, takže ho můžete směle oslovit.

3. Nechte si jídlo nandat na tác od kuchařů v kantýně, tedy střední části restaurace – je to nejrychlejší. Veškeré pečené maso na výdeji je na váhu. „Jestli máte chuť na steak nebo burger, objednejte si ho v řeznictví. Počítejte ale s tím, že úprava na ohni potrvá nejméně 15, spíš 20 až 30 minut,“ upozorňuje šéfkuchař Jakub Hlávka.

4. Při objednávce v řeznictví vyfasujete kost s číslem. Umístěte ji nastojato viditelně na stůl – až bude jídlo hotové, číšník vás najde právě podle čísla na kosti. Čím dřív stůl označený kostí uvidí, tím čerstvější a teplejší vám maso doručí.

5. Pokud sedíte u stolů v zadní části, objednávejte nápoje klasicky u číšníka. Kdo má ale blíž k výčepu, může si pro pivo zajít rovnou tam – je to z kapacitních důvodů často rychlejší. „Pokud stojíte u velkého mramorového stolu, klidně si skočte k pípě sami,“ říká generální manažer Robert Pulec.

6. Chcete se nejdříve najíst a pak se ještě zastavit v řeznictví, ale bojíte se, že už tam na vás vyhlédnutý kousek masa nepočká? Klidně si dejte na čas – rádi vám ho schováme.

7. Konzumační lístek musí mít úplně každý host a měl by ho mít pořád u sebe, a to i v případě, že jde ven zatelefonovat nebo zakouřit.

8. Na tác si toho nenechávejte nandat zbytečně moc. Je lepší zajít si pro jídlo víckrát, než ho jíst studené. „Doporučuju postupovat jako v klasické restauraci – začít polévkou nebo předkrmy, pak se vrátit pro hlavní chod s přílohou a nakonec pro dezert,“ doporučuje manažer. „Ve větší společnosti se osvědčuje nabrat toho víc na jedno plato a jídlo sdílet,“ dodává.

9. Jděte s konzumačkou k pokladně a zaplaťte.

10. Opakujte návštěvu příští týden nebo klidně hned zítra.

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme