5 tipů, jak si užít den s mámou v Praze

23. dubna 2023
Že byste rádi vytáhli mamku na rande, ale nejste si jisti programem? Máme pár nápadů! Plán můžete uskutečňovat celoročně, ne jen na Den matek.

Snídaně je základ 

Dlouhá snídaně v Esce je přesně to, čím chcete tenhle výjimečný den začít. Co si dát? Nabídněte si snídani Esku a snídani Karlín. Ochutnávejte a sdílejte. Náš tip: Vezměte si na celodenní výlet batoh nebo prostornou tašku, bude se vám hodit. A to hned v Esce, jelikož si z ní nepochybně odneste aspoň jeden pecen chleba a také čerstvou buchtu na později. Čeká vás nabitý program!

View post on Instagram
 

Dárek pro mámu

Z Esky je to kousek do karlínské pobočky Nila Store. Obchodu, který pro své zákazníky kurátorsky vybírá oblečení a lifestylové doplňky od udržitelných zahraničních i lokálních značek. I malá věc, třeba taková brož, dokáže vykouzlit velký úsměv!

Kratší, zato chutnější cestou

Ideální místo, kde doplnit energii po cestě z Karlína do historického centra, je Kantýna. Nechte si u výdejního okénka nandat přesně tolik, kolik se do vás momentálně vejde. A rozhodně začněte pověstným carpacciem!

View post on Instagram
 

Rozšířit si obzory

Kde jinde než v galeri! Doporučujeme Kunsthalle Praha, galerii současného umění na místě bývalé Zengerovy transformační stanice, která nabízí široký program pro rozmanité publikum. Pokud vám po konzumaci umění vyhládne, usaďte se ve zdejším příjemném bistru s kavárnou. A než vyrazíte dál, zajděte se podívat na terasu a ještě si na závěr vychutnejte malebný pohled na Petřín a Pražský hrad.

View post on Instagram
 

Večeře s tím nejlepším výhledem

Úchvatný výhled a skvělá česká kuchyně. To je Kuchyň na Hradě, kde celodenní putování zakončíte. Velký hlad zaženete tříchodem – určitě do něj zařaďte koprovku. Tu dělají v Kuchyni jedinečnou. Pokud vám zbyde místo na dezert, volte kynutý povidlový knedlík s mákem, cukrem a máslem. Ideální završení perfektního dne!

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.