Sladká Praha: Kde ukořistit nejkřehčí sladké pečivo?

27. března 2023
S pekárnami se v poslední době v Praze roztrhl pytel. Čerstvé croissanty, poctivé koláče nebo loupáky si dnes už můžete dát na každém kroku. Vybrali jsme pro vás sedm míst, která se objevila na našem blogu.

U Kalendů

Zdejší pekárnu vyzdvihuje ve svém článku blogerka Czechfoodie. Nejraději má meruňkový danish, ale čeká vás tu plná vitrína nejkřupavějšího pečiva – kremkrole, šneci, koláče, croissanty a mnohem víc!

La Forme 

Pekárna s kavárnou La Forme má dvě pobočky – menší v Bubenči a větší na Vinohradech, kde si můžete i sednout na kafe a využít zahrádku. Obě jsou navíc v blízkostí parků, takže máte ideální možnost vzít si pečivo jako svačinu na piknik nebo procházku. Milují to tady kuchaři Ambiente, Jana Jelič a František Skopec.

Café Savoy

Vyhlášené jsou zdejší zákusky, ale šlapou jim na paty mandlové croissanty! Při koupi pečiva navíc nemusíte dovnitř, stačí zastavit se u okénka, a za chvíli můžete pokračovat v procházce. Jejich mandlový croissant miluje Naomi Adachi a druhý den je prý ještě lepší. Vyzkoušejte to!

View post on Instagram
 

Eska

Ze zdejšího sladkého koutku, který najdete u pokladen, vás bude přecházet zrak! Koupíte tu nejznámější české pečivo i dezerty – koblihy, loupáky, plněné buchty, štrúdly, koláče nebo kremrole. A pamatujte, bez kafe se z Esky neodchází!

Kus koláče

Při pohledu na fronty, které se tady tvoří, by vás mohlo napadnout, že se tady místo pečiva prodávají drogy, ale jedinou drogou je tu máslo! Toho totiž do koláčů dávají tolik, že je musí péct na několik várek – předem je avizují na tabuli –, a i tak jsou za pár minut vyprodány. Tolik jsou jejich koláče s ovocem a máslovou posypkou oblíbené!

View post on Instagram
 

Myšák

Myšáka historicky proslavily zákusky, ale sladké pečivo tu má své čestné místo. Ochutnejte plněné croissanty, zdobené vdolky, skořicové rolky s vanilkovým krémem a mnoho dalšího! 

Kro Coffee

Pekárnu Kro najdete hned vedle vyhlášené rotisserie na Vinohradské ulici na náměstí Jiřího z Poděbrad. Útulná kavárna nabízí několik druhů plněných croissantů, dánského pečiva s ovocem, čokoládové rolky nebo koláče. Nejen na kafe sem ráda chodí například novinářka Anit Nono.

Ještě nemáte dost?

Skvělé tipy na známé pražské pekárny najdete taky na instagramu Taste of Prague!

View post on Instagram
 

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.