Sobota s dětmi v Praze: Z divadla na pizzu

24. října 2022
Foto: Aneta Vrkotová
Místa, kde chutná malým i velkým, kde se děti zabaví a rodiče si aspoň trochu v klidu popovídají – to všechno najdete v centru Prahy! A jelikož jsou naše tipy blízko vlakového i autobusového nádraží, budou se hodit i mimopražským výletníkům.

Občerstvení v Myšákovi

Začněte víkend stylově – v cukrárně Myšák ve Vodičkově ulici! Je nám jasné, že ranní kafe už asi máte za sebou, ale doporučujeme dát si tu ještě jedno. Dětem rozzáří oči vitrína se zákusky nebo místní specialita – croissant plněný vanilkovým tvarohem!

View post on Instagram
 

Dětské představení v divadle Minor 

Dětské divadlo je záchrana, když je venku hnusně. V Minoru mívají představení už od 11 hodin, pro děti různých věkových kategorií. V případě hezkého počasí pak pořádají outdoorové hry na ostrově Štvanice – trvají 2–3 hodiny a jsou uzpůsobeny pro děti od 8 let s dospělým doprovodem.

View post on Instagram
 

Oběd v Pizza Nuova

Pizza a dětský koutek? Sen každého dítěte – a rodičů, kteří si chtějí u jídla dopřát chvíli klidu. Velkorysý dětský koutek je šikovně umístěn v zadní části restaurace a kolem je dostatek stolů, takže si můžete vychutnat skleničku vína, zatímco vaše dítko bude objevovat nové hračky a sem tam si přijde ukousnout pizzy. Navíc – když si dáte degustaci, čeká na vaše ratolesti pizza s nutellou zdarma! A dole v Pane Nuovo si nechte zabalit něco malého na cestu.

View post on Instagram
 

Zahrada Anežského kláštera

Z Pizzy to máte kousíček do zahrady Anežského kláštera. Menší děti zaujme hlavně domeček Franty Skály, ty větší pak zídky a otevřený prostor. Můžete si tady odpočinout, prohlédnout si venkovní instalaci soch, nebo místo využít k odpolednímu spánku dětí v kočárku.

Gastronomický příměstský tábor

Přemýšlíte, čím své ratolesti zabavit o prázdninách? Na pár dní bychom pro ně program měli! Naši kuchaři, pekaři a cukráři přichystali pětidenní příměstský tábor, který děti provede světem gastronomie a řemesel a dá jim ochutnat kvalitu surovin. Na konci týdne si společně užijete večeři, kterou uvaří vaši malí šéfkuchaři a šéfkuchařky.
Přihlášky zde.

Kavárna Hlína s dětskou hernou

Vylítáno, vyspinkáno? Je čas na další kafe! Z Anežského kláštera se vydejte procházkou do kavárny Hlína v Kampusu Hybernská. Mají tu výbornou kávu a malé občerstvení – a taky oddělenou herničku, ve které se vyblbnou batolata i předškoláci. Kavárna je prostorná, a tak se tady budete s dětmi cítit komfortně. Za pěkného počasí můžete využít i zahrádku.

Tip pro dospělé na závěr!

Pokud se vám po celém dni podaří na místě předat děti babičkám a dědečkům, hned za rohem je Pult – pivní bar s bohatou nabídkou z šesti pivovarů.

View post on Instagram
 

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.