7 kuchařek pro cukráře
Pâtisserie – Christophe Felder
Cukrářská bible. Jedna z prvních knížek, kterou jsme si pořídili. Najdete v ní asi nejobsáhlejší přehled francouzských dezertů, krémů a těst. Je přehledně členěná a rychle si s ní uděláte jasno v tom, jaké možnosti francouzská cukrařina nabízí. 210 receptů a tisíce fotografií. Dá se sehnat i v angličtině.
Best of – Pierre Hermé
Kniha slavného francouzského cukráře, ideální pro inspiraci. Krásné fotky, srozumitelné recepty. Při listování zjistíte, že spoustu aktuálních trendů v cukrářství, například makronky se zmrzlinou uprostřed, vymyslel právě Pierre Hermé. Prozradí vám recepty na dezerty, které ve svých buticích v Paříži prodává i dnes.
Masterbook – Michalak
Tady poznáte různorodost a pestrost francouzské cukrařiny. Michalak vás provede jednotlivými kroky přípravy a na konci si sami složíte výsledný dezert. Některé recepty si vypůjčil i od kolegů. Tahle kuchařka je vhodná i pro amatéry a domácí pečení.
Les 5 saisons – Hugo & Victor
Hugo & Victor je náš oblíbený pařížský butik. Kladou důraz na sezonnost a to se odráží i v kuchařce. Představí vám i jednotlivé suroviny. Přináší zajímavý pohled na ovoce – na konkrétních receptech ukáže, co udělat třeba s pomelem nebo liči.
L'éclair de génie – Christophe Adam
Kuchařka zaměřená na éclairs. Dopodrobna se věnuje jejich hlavní složce – odpalovanému těstu. K tomu hodně druhů krémů i zdobení a nekonečná přehlídka nejrůznějších druhů éclairs, sladkých i slaných. Dostupná také v angličtině.
Connaissances de base
Moje nejoblíbenější. Nestojí za ní jméno jednoho velkého cukráře, sepsal ji kolektiv autorů. Naprostý základ pro každého profesionála, od skladování přes hygienu práce až po vlastnosti surovin. Díky této knize pochopíte všechno, co by měl správný cukrář znát. Suroviny, recepty, techniky, těsta, cukry, krémy, čokoláda. Vychází ve francouzštině a v němčině.
Anarkia – Jordi Roca
Tahle kuchařka „pro pokročilé“ je pro nás velkým zdrojem nápadů. Své recepty v ní představuje legendární Jordi Roca. Postupy jsou komplikované, ale stojí za to.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.