facebook
instagram

Řezníci na Instagramu aneb Koho sledovat, když milujete maso

6. října 2017
Tři od nás, dva ze světa. Podívejte se na pět řeznických účtů, které na Instagramu dělají tomuto řemeslu dobré jméno.

Amaso: Záruka kvalitního masa

Amaso spolupracuje s českými chovateli přeštického černostrakatého vepře a čestru. Ve výrobně v Jenči za Prahou řezníci maso bourají a nechávají ho zrát metodou suchého nebo mokrého zrání. Na místě vyrábějí i uzeniny podle prvorepublikových receptur. Maso a uzeniny z Amasa dostanete v řeznictví Naše maso nebo v Kantýně.

Dario Checchini

Italský rod Cecchini se řezničině věnuje už po osm generací. Sám Dario tráví ve svém obchodě v italském Chianti každý den už čtyřicet let, a teď se o své zkušenosti i zážitky dělí na Instagramu s celým světem.

View post on Instagram
 

Vlasta Lacina

Jeden ze služebně nejstarších a nejrespektovanějších kuchařů v Ambiente. V posledních letech je tak trochu i řezník – šéfuje totiž Amasu, společnosti, která dodává české hovězí a vepřové do Našeho masa i restaurací. Zrovna teď můžete sledovat novinky z nové výrobny Amasa.

View post on Instagram
 

František Kšána

Povolání řezník má v genech. Kariéru zahájil v obchodě svého tatínka na pražském Břevnově. Teď jako největší srdcař Našeho masa svou výřečností zaujme každého, kdo pasáží v Dlouhé prochází.

View post on Instagram
 

Salt Bae

Turek Nusret Gökçe se proslavil velmi originální technikou nasolování masa. Někde za metou pěti milionů followerů začal steaky prokládat posilovnou. A už je na devíti!

View post on Instagram
 

Paul Day

Řeznictví The Real Meat Society a restaurace Sansho a Maso a kobliha. To všechno má v Praze na svědomí řezník a šéfkuchař v jednom Paul Day. Jeho Instagram je až na výjimky výhradně masovou záležitostí.

View post on Instagram
 
ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme