Brasileiro pod širým nebem
Exkluzivní večeři budou kuchaři celý den připravovat nedaleko Prahy, na louce u starého mlýna v Souticích. Hosté se navíc můžou zapojit a pomáhat s vařením, takže o zážitek víc. Anebo můžete přihlížet se skleničkou vína nebo caipirinhy v ruce.
Rozhodně se bude na co dívat: na menu je dvanáct druhů masa, ryb a mořských plodů. Například hovězí hřbet spolu se zeleninou kuchaři zahrabou na šest hodin do jámy s horkým kamením. Téhle technice se říká curanto.
Kuřata a ananasy se budou celý den pomalu péct v kleci zvané jaula. V popelu, který vznikne, se uvaří zelenina.
Starý sud beze dna poslouží jako udírna – ahumador, ve které se vyudí tatarák.
Na tálu zvaném parilla se bude vařit jako na plotně. A třeba lososovitý pstruh v soli se upeče mezi dvěma ohni – infiernillo.
Na kříži zvaném asador se bude pomalu rožnit sele.
Ústřice kuchaři zakápnou rozžhaveným morkem. Použijí na to speciální nástroj a techniku flambadou.
A samozřejmě nesmí chybět hit Brasileira picanha v klasické úpravě churrasco.
Tohle všechno a ještě spoustu dalšího připraví kolegové kuchaři z obou restaurací Brasileiro. Hodovat se bude ve stodole u dlouhého stolu.
Pro ty, kdo se rozhodnou zůstat až do rána, bude nachystaná i snídaně – jak jinak než na ohni.
PS: Pokud se na akci chystáte, doporučujeme se ubytovat v nedalekém Hotelu Zruč. Dopravu z hotelu a na hotel bude zajištěna.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.