Recept na brazilský dezert quindao
Potřebujete:
- 100 g čerstvého kokosu
- 200 g kokosového mléka
- 8 žloutků
- 300 g krupicového cukru + na vysypání zapékacích misek
- máslo na vymazání zapékacích misek
Na omáčku (není nutné):
- 200 g čerstvého manga
- 100 ml mangového džusu
Postup:
1. Nastrouhejte kokos a smíchejte ho s kokosovým mlékem. Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte kokosovou směs a dobře promíchejte. Zapékací nádobu důkladně vymažte máslem a vysypejte krupicovým cukrem. Můžete použít buď jednu velkou, nebo několik menších; hlavní je, aby se vám vešly do vodní lázně.
2. Do formy či formiček vylijte promíchanou směs a vložte je do hlubšího pekáčku s poklicí. Kolem nalijte vodu tak, aby sahala do stejné výšky jako hladina quindaa. Přiklopte a zhruba hodinu a půl pečte při 140 °C. Poté odklopte a asi 8 minut dopékejte při 180 °C, dokud kokos nezíská krásnou zlatavou barvu. Voda by během pečení neměla začít vřít.
3. Vyndejte z vodní lázně, nechte úplně vychladnout a poté opatrně vyjměte z formy.
4. Jestli máte rádi svěžejší chutě, podávejte s mangovou omáčkou; trochu srazí sladkost dezertu. Připravíte ji jednoduše: Mango pokrájejte na drobnější kousky, zalijte mangovým džusem a promixujte úplně dohladka. V Brasileiru pak omáčku ještě pasírují přes jemný cedník.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.