Brno má svůj Lokál
Zvučné a netradiční jméno si místní brzo zapamatovali a nezapomněli na něj, ani když tady fungovala hospoda jiného jména. Na tradici prvorepublikového pohostinství, kdy byl štamgast váženým pánem, teď navazuje Lokál U Caipla.
Kuchyni bude šéfovat Lukáš Kulišťák. „Budu tu vařit tradičně, třeba náš vyhlášený smažák na přepuštěném másle, koprovku, srdce na slanině nebo čerstvě namíchaný tatarák. V Lokálech nejedeme podle jednoho mustru, přizpůsobujeme se místním zvyklostem," vysvětluje šéfkuchař. Teplá jídla jsou v Lokále k dostání až do zavíračky. Nakupovat se bude co nejvíc od místních dodavatelů – Věchnovský chleba ze Sedlářova pekařství, kapry z Pohořelic, zelí z Tuřan, kozí sýry z farmy Olešenka nebo slivovici od Kleinera. Maso bere Lokál od společnosti Amaso, která dodává stařené hovězí a přeštické vepříky do všech restaurací Ambiente.
Na kvalitu piva v Lokálech dohlíží Lukáš Svoboda, mistr světa v čepování. Hladký chod restaurace a spokojenost hostů má na starost Marek Bradáč. Doporučili ho Janko Martinkovič a Simona Elsnerová, spolumajitelé Lokálu U Caipla. V Brně vlastní rybí restauraci Koishi a Marek Bradáč u nich několik let pracoval.
Rytiny do dřevěného obložení, charakteristické pro interiéry Lokálu, jsou dílem brněnského výtvarníka a muzikanta Rudolfa Brančovského. Jak sám rád říká, ve všem, co tvoří, musí být nadsázka a poťouchlý humor a nejinak je tomu na obložení U Caipla.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.