facebook
instagram

Co jsme servírovali v Ambiente v lednu? Narozeninové menu, novou mouku a něco na zahřátí

31. ledna 2025
Pomalý start po Vánočním shonu se nesl v duchu zimních radovánek. Pořádali jsme tradiční zabijačky, Lokál připravil nové čepice a v klubu Ambiente se podávalo růžové chai latte.

Co dalšího se u nás děje?

Chcete vědět o všech novinkách, akcích a zkrátka všem, co se v Ambiente chystá? Stačí sledovat náš kalendář.
Kalendář akcí.

Další várka lokálovských zabijaček

V Plzni Pod Divadlem, v Praze v Hamburku a Nad Stromovkou se v lednu konaly tradiční zabijačky. Nechyběli samozřejmě naši řezníci, zabijačkové speciality, muzika, zábava a tanková plzeň. V únoru a v březnu se na vás těší:

Další narozeninové menu v Café Savoy

V Café Savoy pokračují oslavy 20. narozenin! Hosté mohou vybírat z nové narozeninové nabídky, kterou tentokrát připravili hned tři šéfkuchaři z dvacetileté éry Savoye. Podává se například foie gras s mrkví a pomerančem podle Martina Čáslavky, smažený květák s tatarkou Františka Skopce nebo pomalu pečené kachní stehno od Romana Frencla. Narozeninová jídla Savoy servíruje každý den od sedmnácti hodin.

Drink měsíce v klubu

Po celý leden si mohli hosté klubu Ambiente vychutnat Pink chai latte – orientální nápoj pocházející z Indie. Do směsi na chai latte patří koření jako kardamom, zázvor, pepř, skořice, hřebíček i badyán a v tomto případě také výtažek z červené řepy

Ambiente na letišti

Až poletíte na dovolenou nebo pracovní cestu, nezapomeňte si do kufru přihodit taky nějaké dobroty z Ambiente. Budou se hodit, až vás během letu přepadne hlad, nebo jako dárek pro ty, za kterými vyrážíte. Najdete nás na obou terminálech hned za letištní kontrolou, mezi ostatními produkty z řady Czech Market

Novinky z Lokálu

Od 1. ledna si ve všech Lokálech můžete objednat nealko panák Červená. Jde o dealkoholizované červené víno se špetkou chilli. Cílem bylo vytvořit nápoj, který nejen chutná, ale dokáže stmelit všechny přítomné u stolu – bez ohledu na to, zda pijí alkohol, či nikoli.

Jednu novinku mají taky v kuchyních – všechny Lokály teď nově odebírají mouku z mlýna Bohutín. S moukou tady totiž pracují každý den – hladkou, hrubou i polohrubou používají například na knedlíky nebo při přípravě jíšky. A právě tahle mouka vyšla v testování nejlépe. „Je pro nás důležité znát původ suroviny, tohle je české zrno od českého mlynáře,“ vysvětluje Václav Kouba, šéfkuchař Lokálů.

A aby toho nebylo málo, v Lokálech mají navíc nový merch. K tričkům a ponožkám přibyly ještě čepice, které přežijou zabijačku i českou zimu! Pořádnou čepici potřebuje přece každý, a hlavně ti, co rádi postávají s pivem venku! A pro ty, kdo se zimy nebojí, mají v Lokálech nový tvar lokálovské kšiltovky. Obojí seženete v Lokálech, klubu Ambiente i online.

Amaso vyrazilo do Mladotic

Přeštík je český unikát a dobře to vědí v Amase, hlavním dodavateli masa do Ambiente. Právě Amaso se před pár lety zasloužilo o vzkříšení tohoto českého plemene, které odebírají právě z Mladotic, kam pravidelně jezdí na výzvědy.

„Zootechnik Jaroslav Bejda z Mladotic doslova žije pro přeštíky. Jeho chov je největší v republice a dá se říci, že tam má předky každý přeštík. František Kšána sem jezdil kupovat vepře a propagoval jejich jedinečné vlastnosti u pražských šéfkuchařů. Díky tomu narazil na Ambiente, navázali jsme spolupráci a vzniklo řeznictví Naše maso. Mladoticím vděčíme za to, že jsme se s Frantou poznali – a samozřejmě za přeštické čuníky nejvyšší kvality,“ říká o panu Bejdovi Vlasta Lacina, šéf Amasa. 

View post on Instagram
 

Získali jsme ocenění Gault&Millau

Do České republiky přišel světově uznávaný gastronomický průvodce Gault&Millau, který výjimečným restauracím uděluje ocenění „Toques“ (kuchařské čepice). Jak to funguje, si můžete přečíst v tomto článku. Ocenění se udělovala 28. ledna a my máme velkou radost, že se do průvodce probojovalo i několik restaurací Ambiente. Které to jsou?

A co dalšího se u nás v lednu dělo?

  • V Burger Service servírovali nový Smash Deluxe: 100% hovězí z čestru, bramborák a kysané zelí.
  • V Čestru mají novou udírnu. Patří do ní kachny a na podzim i husy, po celý rok taky kuřata, debrecínská pečeně a medová šunka. Nakuřují v ní i morek a masové rolády.
  • Máte rádi chleba od Kalendů? Už pro něj nemusíte až k vodě, ale pořídíte ho taky v pasáži v Našem mase
  • Eska se už pilně připravuje na otevření druhé pobočky na Letné. 
  • V Esce si teď v sekci s doplňkovým prodejem můžete koupit taky luxusní čokoládové pralinky z restaurace Štangl
ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme