Co si užít za 1500 Kč v Ambiente?
2x churrasco v Brasileiru
Ochutnejte atmosféru rozpáleného São Paula a temperamentní chuť Brazílie. V Brasileiru Slovanský dům vám naservírují celou přehlídku předkrmů, sushi a salátů, a především brazilské churrasco – různé druhy masa grilované na ohni, které vám passadoři odkrajují z jehel přímo na talíř. Nezapomeňte si objednat caipirinhu!
Cena: 895 Kč za osobu, při platbě do 18:00 ve všední den 645 Kč za osobu
2x snídaně v Café Savoy
Francouzská snídaně v Praze? Proč ne! V Café Savoy se můžete přenést třeba do Paříže – elegantní kavárenskou atmosféru podtrhne croissant plněný míchanými vejci a lanýžem, vepřová salsiccia, hranolky, listový salát, francouzský toust s jablky a javorovým sirupem. A taky pomalé café au lait a sklenice pomerančové šťávy. To všechno vám samozřejmě zabalí i s sebou – anebo můžete vyzkoušet snídaňový set na doma.
Cena: 2x 498 Kč + větrníky k odpolední kávě (200 Kč) + bochník žitného chleba (100 Kč) Varianta 2: snídaňový set na doma pro 2 za 498 Kč
2x degustace v Pizze Nuova
Margherita bufala, quattro formaggi, nebo capricciosa? Anebo spíš těstoviny? Je to dilema, ale v Pizze Nuova vám usnadní rozhodování. V rámci degustace Kampánie totiž ochutnáte všechno! Po delikatesách z předkrmového baru vám na talíř naloží nejrůznější druhy neapolské pizzy i domácích těstovin.
Varianta 2: Pokud se vám nechce z domova, vsaďte na zaručenou kombinaci pro dva. Nechte si přivézt Antipasti box s výběrem uzenin a sýrů a dvěma chlazenými pizzami Margherita, které si sami dopečete, stačí 6 až 7 minut. Do objednávky přidejte i vyhlášené tiramisu a prosecco U Nick!
Cena: 675 Kč za osobu (po 18 h. a o víkendech)
Italské menu pro 2 z Pasta Frescy
Kuchaři z Pasta Frescy vám připravili balíček se surovinami, ze kterých vystřihnete večeři jako profík – od předkrmu až po dezert! Na menu Porcini pro dva je výběr uzenin a sýrů, tagliatelle s omáčkou z hřibů a smetany, karamelizovanými vlašskými ořechy a sýrem Gran Moravia + výtečné tiramisu. Lahev skvělého italského vína máte v ceně!
Cena: 1468 Kč
Michelinský oběd
Výjimečný chuťový zážitek si odnesete z restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise, ve které na podzim nově začali podávat také obědy. Zajděte si na tříchodové polední menu nebo na večeři – anebo si nechte denní nabídku zabalit s sebou. Hovězí tatarák s chlebovou oplatkou, koprovka s loupanou plecí a bramborem nebo dýňové cappuccino s uzenou smetanou vám připomenou, jak bohatá a kreativní umí být česká kuchyně. V Haštalské ji připravují z těch nejlepších surovin od českých zemědělců a farmářů.
Cena: 590 až 890 za tříchodové polední menu, podle toho, které hlavní jídlo si vyberete. Pětichodová večeře vyjde na 1800 Kč.
Varianta 2 – menu na doma: třeba hovězí tatarák za 400 Kč + dýňové cappuccino za 80 Kč + koprovka za 475 Kč + lahev vína za 525 Kč
Večeře na doma z Kantýny
Kdo má pořád dokolečka vymýšlet rodinné večeře? Tentokrát to nechte na Kantýně: stavte se pro 4 burgery z vyzrálého hovězího, s hořčicí, okurkou, červenou cibulí a horským sýrem z Krasolesí – a rovnou si vezměte i něco na druhý den. Třeba už obalené řízky z krkovice, které si doma jen usmažíte. PS: Mají tu božské buchtičky s krémem.
Cena: 4x 185 Kč za burgery se sýrem + 4x 128 Kč za řízky + 4x 65 Kč za buchtičky s vanilkovým krémem (dezertní porce)
Oběd i večeře z Pastacaffé
Sestavte si vlastní tříchodové menu – na úvod třeba mozzarellu di bufala, jako hlavní chod hovězí tagliatu s rozmarýnem a sýrem stracciatella a nakonec malinové mascarpone s piškoty. Z vitríny si pak ještě vyberte něco sladkého na odpoledne. Další možnost? Balíček surovin, například na spaghetti Ambiente, se kterým snadno vykouzlíte večeři pro dva.
Cena: 2x mozzarella za 225 Kč + hovězí tagliata za 385 Kč + malinové mascarpone za 115 Kč + + dezert z vitríny (cca 80 Kč)
Na doma: balíček surovin pro dva za 405 Kč + víno za 455 Kč + dezerty za 250 Kč
Nákup v Našem mase
Odneste si z Našeho masa všechno, co potřebujete ke slavnostnímu obědu. Zvlášť teď v zimě oceníte poctivý hovězí vývar – a po polévce může následovat naložená vepřová kýta s bylinkami na pomalé pečení, podávaná s bramborem a zeleninovým salátem. Do tašky se vám určitě vejde i výběr sušeného masa, půl kila Pražské šunky z přeštíka a chleba z Esky – ano, ten tu taky prodávají!
Cena: 1 litr hovězího vývaru za 190 Kč + 1 kg vepřové kýty s bylinkami za 620 Kč + výběr salámů a šunky (balení stojí od 58 do 213 Kč, podle druhu a gramáže) + bochník chleba 33 z Esky za 85 Kč
Dlouhá snídaně pro dva v Esce
Zajděte si do Esky na brunch pro dva a dopřejte si pomalé dopoledne u stolu, na který vám kuchaři pošlou to nejlepší z kuchyně i pekárny – loupák, vejce, zeleninu, smetánek s ovocem, ale taky proslulou fermentovanou pšenici s houbami, čerstvý chleba a špek. Dopřejte si taky výběrovou kávu a při odchodu si nechte zabalit kousek radosti na doma, třeba bochník chleba, máslo z farmy Struhy a libečkovou sůl a alespoň dvě vyhlášené buchty.
Cena: cca 1147 Kč (snídaně Eska a Karlín 693 Kč, bochník chleba: 85 Kč, káva: cca 130 Kč, máslo: 68 Kč, libečková sůl: 55 Kč, buchty: 2x 58 Kč)
Dárkové karty jsou k dostání online nebo v kterékoli restauraci Ambiente. Můžete je nabít libovolnou částkou od 300 Kč a předplatit vašim blízkým návštěvu nebo konkrétní zážitek v jednom z jejich oblíbených podniků. Pokud nakoupíte nad 2000 Kč, dostanete za každou tisícovku stokorunu navíc.
Vánoce (nejen) pro náročné jedlíky
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.