Jídlo a radost
facebook
instagram

Články od autora:Blanka Datinská(738)

  • N
  • N
Obrázek
  • Vzděláváme se

Co přináší Japonsko české gastronomii

Japonsko už desítky let ovlivňuje celosvětovou gastronomickou scénu. Jak se jeho kultura dotýká české kuchyně – a čím nepřestává fascinovat?

  • N
  • N
tradiční langoše v budapešti
  • Gastro výlety
  • Středoevropská kuchyně

Budapešť na talíři: Jak se v Maďarsku vaří minulost i budoucnost

Jak se v Budapešti prezentuje maďarská kuchyně a v čem spočívá inovace, když dojde na guláš?

Bezpečnost práce v kuchyni
  • Teorie, tipy a triky

Bezpečnost v kuchyni

Co znamená obezřetnost v kuchyni a jak předejít zranění?

  • N
  • N
Obrázek
  • Středoevropská kuchyně

Co je středoevropská kuchyně?

Česká kuchyně je jedním z pilířů středoevropské gastronomie, a přece si uchovává autenticitu.

Kreativní šéfkuchař Daniel Juráš v UMu
  • Osobnosti gastronomie
  • Práce v gastru

Od matematiky do michelinské restaurace. Kdo je Daniel Juráš?

Kudy vedla jeho cesta do Ambiente? Přes Londýn a Faerské ostrovy.

Kynuté těsto připravené na houskové knedlíky.
  • Recepty

Recept na houskový knedlík s vekou

Houskový knedlík nesmí chybět k žádné omáčce. Zkuste recept na kynutý knedlík s vekou.

Čistý rondon a propiska – to jsou věci, které na směně v kuchyni nesmí chybět.
  • Práce v gastru

7+1 věcí, bez kterých se kuchař neobejde

Chystáte se první směnu do kuchyně? Víme, co byste si měli vzít s sebou!

  • N
  • N
Obrázek
  • Vzděláváme se

Seminář Ke kořenům: Jak probíhá tradiční zabijačka?

Jak to chodí na tradiční vesnické zabijačce? Reportáž z kurzu Ke kořenům.