Dívky, které si hrají s ohněm, aneb Grils má otevřeno!
Nápad otevřít podnik s grilovanými kuřaty se zrodil v roce 2016 v hlavě Tomáše Karpíška, když cestoval po Mexiku. Tam se totiž v jednom zapadlém přístěnku zamiloval do zdánlivě obyčejného kuřete s bramborami a chtěl tenhle zážitek přenést i do Česka.
Hlavním produktem tedy bude kuře grilované na ohni. Recept na něj teď ladí Markéta Libánská, šéfkuchařka a manažerka Našeho masa, společně s kreativními šéfkuchaři. Kuřata pocházejí z rodinné farmy Rašovice a budou se k nim připravovat různé přílohy a omáčky, dezerty i nápoje – cider a víno bude točené přímo ze zdi.
Markéta s Dominikou razí zero-waste přístup. „Vaříme beze zbytku. Brambory připravíme na omastku a kuřata, která se hned neprodají, zužitkujeme v sendvičích. Kosti odneseme k sousedům do Lokálu, kde z nich udělají vývar,“ popisuje Markéta. „I když se grilovaná kuřata prodávají v každém supermarketu, ta opravdu kvalitní tady podle nás chybí. A tak nám dal Tomáš prostor, abychom se toho chopily,“ doplňuje ji Dominika Flecková, která pracuje jako manažerka v Lokále Hamburk.
Na projekt bude koncem června spuštěna crowdfundingová kampaň prostřednictvím společnosti Fundlift.
Ambiente X Fundlift
V případě Grils se Ambiente rozhodlo vyzkoušet něco nového – crowdfunding. To je způsob financování, při kterém jednotlivci mohou přispět libovolnou sumou
k cílové částce; u Grils je to 5 milionů korun. Kdokoli si tam může koupit dluhopis, nejnižší možná investice je 5 tisíc korun. „Stanete se tak investorem, nikoli spolumajitelem. Dluhopis, který si prostřednictvím Fundliftu koupíte, má výnos 5,5 % ročně. Po třech letech by vám měla být investice vyplacena zpátky,“ vysvětluje finanční ředitelka AMBI CZ Pavla Berglová. „Pro investory jsou připraveny i nepeněžní bonusy – například piknik v karlínském parku,“ dodává. Pokud byste se chtěli připojit, registrujte se na www.fundlift.cz; prodej dluhopisů začne koncem června.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.