facebook
instagram

Sekaná 23. týden

8. června 2017
Pozveme vás na další Nášup, projdeme si historii kuchařských uniforem a prozradíme, kdo se ve světě gastronomie učil od koho. A přihodíme i jednu svatbu.

Smažákový upgrade

Eidam, ze kterého v Lokálech připravují smažák, nově nechávají vyzrát šest týdnů. Domácí tatarka a smažení na přepuštěném másle v rendlíku zůstává, sýr by teď ale díky zrání měl být ještě o něco lepší a krásně se roztékat. „Z mlékárny Lacrum, odkud eidam bereme, nám dali na vyzkoušení celkem 18 vzorků. Sýr je po šesti týdnech vláčný a pro naše smažení ideální,“ říká šéfkuchař Marek Janouch.

Pivo & smažák

Když už jsme u těch smažáků, rovnou vás zveme na další Nášup. Vůbec poprvé totiž vezmeme to nejznámější z Lokálů a na dva dny to přesuneme na zahrádku VNITROBLOCKu. Pivo, jak ho znáte – pečlivě ošetřený plzeňský ležák, za výčepem mistr světa v čepování piva Lukáš Svoboda. A smažák, jak ho neznáte – legendu z Lokálu budeme tentokrát servírovat v housce. Kdy? V pátek a sobotu 23. a 24. června.

Kde se vzaly rondony?

Fine Dining Lovers přišli s chytrými ilustracemi, které odpovídají na všechny možné otázky týkající se kuchařských uniforem. Kde se vzaly? Nosí se spíš tradiční, nebo moderní rondon? Krátký, nebo dlouhý rukáv? A co čepice a šátky? Vše je vysvětleno hezky na jednom místě.

Kdo se učil od koho

Ve světě gastronomie se zná každý s každým. Za každou kuchařskou hvězdou stojí nějaký mentor. A za každým mentorem minimálně jedna michelinská hvězda. Kdo se učil u Joëla Robuchona? A na kom postavil svou kariéru Gordon Ramsay? Prozradí další skvělá infografika od FDL.

Kauza zahrádky

Zařizovat letní zahrádku na úřadech je peklo – potvrdí vám to každý, kdo se o to někdy pokoušel. Erhartova cukrárna tohle kolečko plné nesmyslných povolení a razítek popsala na svém Facebooku. A začali se přidávat i další restauratéři. Příspěvek má už přes 2000 sdílení.

Nomu nahradí nová restaurace Barr

Šéfkuchař René Redzepi se i s celým svým týmem stěhuje na okraj Kodaně. Za několik měsíců by měl otevřít Nomu 2.0. Na místě té původní mezitím otevírá podnik jeho přítel, restauratér Thorsten Schmidt. Na projektu se podílí i Redzepi. Chystají řízky i dánské masové kuličky.

View post on Instagram
 

Congratulations!

Dvorek vinárny Bokovka. Burgery od We Are Burgers, knedlíčky dim sum od Tamarind Tree a kafe z onesipu. Vlastně takový malý food festival. Jak jinak by taky mohla vypadat svatba Zuzi a Honzy z Taste of Prague? Přejeme hodně štěstí!

View post on Instagram
 

O servisu v Lidovkách

Jeden ze služebně nejstarších zaměstnanců Ambiente Filip Trčka má svůj sloupek v Lidovkách. Zaměřuje se v něm hlavně na téma obsluhy – jako bývalý manažer servisu v michelinské La Degustation Bohême Bourgeoise nebo newyorské Hospodě si v restauraci všímá každého detailu.

Massimo Bottura otevírá polévkárnu

Italský šéfkuchař tento týden rozjel další charitativní projekt. Jeho nezisková polévkárna v Londýně Refettorio Felix má nasytit žaludky i duše místních bezdomovců. Tříchodové gourmet menu se vaří převážně ze surovin, které by se jinak vyhodily, a do projektu se zapojila celá řada dobrovolníků v čele se světovými šéfkuchaři.

View post on Instagram
 
ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme