facebook
instagram

Jarní párování

25. března 2016
Foto: Jakub Dohnálek
S čím si dát tradiční velikonoční jídla? Sommelierům z Bokovky jsme předložili seznam toho, co hodláme v nejbližších dnech vařit, a požádali je o doporučení.

Kuře s nádivkou a bramborami

Hibernal 2013, Petr Kočařík, v Bokovce stojí 593 Kč (cena s sebou)

Víno je šťavnaté, má hezkou kulatou kyselinku a ovocnější chuť. Krásně podtrhne jemnost kuřete; plná chuť nádivky s kopřivou dá vyniknout jeho svěžesti. Víno zrálo v dubovém sudu.

Ke kuřeti s nádivkou se skvěle hodí také Sauvignon z roku 2009 z vinařství Mádl ve Velkých Bílovicích nebo APRI Chardonnay, 2013, Vinařství Kořínek.

Vajíčková pomazánka

Sauvignon 2009, vinařství Mádl, Velké Bílovice, v Bokovce stojí 501 Kč (cena s sebou)

I když jde o starší Sauvignon, má výbornou kondici a svojí čerstvostí evokuje jarní zeleň. Zajímavost? Zrál v dubovém sudu, což pro tuto odrůdu není zrovna typické.

Alternativou by mohl být Veltlín Quartz od Petra Nejedlíka z roku 2014, který zrál pro změnu v akátovém sudu.

Jehněčí na kořenové zelenině a česneku

Pinot noir 2014, Tomáš Springer, v Bokovce stojí 679 Kč (cena s sebou)

V tomto víně středně plné chuti převažují zemité tóny, které podtrhnou specifickou chuť jehněčího. Jen to při vaření nepřežeňte s česnekem, aby nepřebil chuť masa i vína.

S jehněčím příjemně ladí také Pinot noir z roku 2014 od Jakuba Nováka nebo přírodní rosé Ryšák 2014 od Richarda Stávka.

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme