Klasické i neotřelé dárky ke Dni otců, které potěší každého tátu

Na večeři s tátou
Jen tak v klidu posedět u jídla a pití a povídat si o životě. Jestli takhle vypadá váš ideální večer s tátou, můžete ho pozvat:
Ke Kalendům na perfektně ošetřenou hladinku a k tomu večeři z kuchyně šéfkuchaře Honzy Všetečky. Kuchaři U Kalendů rádi pracují s masem od čumáčku po ocásek, na menu se proto často objevují vnitřnosti a delikátní masové partie.
Na churrasco do Brasileira, pokud vás baví dlouho jíst a stolovat. Na stůl vám budou pasadoři nosit maso všeho druhu na meči a vy si k tomu můžete nabírat přílohy a omáčky ze salátového baru. Brazilskou hostinu doporučujeme zapíjet caipirinhou nebo hezky po česku plzní.
Do Kuchyně na českou kuchyni a výhledy na Prahu. Svíčkovou tu sice nedostanete se šesti, ale s jedním velkým, nádherně nadýchaným knedlíkem, a to je snad ještě lepší. K jídlům typickým pro českou kuchyni si můžete dát perfektní hladinku nebo víno z bohatě vybaveného vinného lístku. No a ty výhledy!
Na hostinu do Čestru. Zvolit si můžete mezi třemi chody – které si sami poskládáte – nebo vybírat z široké nabídky. Kuchaři v Čestru pracují s výhradně českými surovinami a o steakové maso pečují jako o vlastní. Sladkou tečkou vám může být dezert, který vás vrátí zpátky do dětství.
Pokud je váš táta duší Ital, pozvěte do na pravou Itálii do restaurace Pasta Fresca. Rozhodnout se můžete mezi zážitkem v podobě typické italské večeře, nebo přijít jen tak s rezervací a vybrat si z lístku. O jejich negroni a tiramisu se vám bude zdát ještě několik nocí.
Pivní radosti
Výzva pro pivní znalce
Považuje se váš táta za experta na pivo? Přesvědčit se o tom může v pivním baru Pult na degustaci Lahváč. Během ní otestuje své chuťové buňky a pokusí se naslepo rozpoznat deset vzorků lahvových piv z malých i velkých pivovarů.
Bez ohledu na své znalosti se zcela jistě dozví nové zajímavosti ze světa piva a naučí se i správně nalévat lahvové pivo do sklenice. Degustační zážitek lze pro dvě a více osob objednat na webových stránkách Pultu.
Umění čepování
Schopnosti správného servírování piva se dají posunout ještě o úroveň výš. Ve Škole čepování si spolu s mistryní výčepní Lucií Janečkovou osvojíte umění čepování od hladinky po čochtana a dozvíte se vše o rozdílech mezi různými styly čepování, výčepních kohoutech či správné péči o sklo. Po 4,5hodinovém kurzu si pak domů odnesete nejen zkušenosti a zážitky, ale i diplom s dárkem. Dárkovou poukázku na Školu čepování lze pořídit na stránkách Ambiente.
Pěšky a s půllitrem
Pro všechny, kteří chtějí spojit chuť dobrého piva s procházkou po Praze, je tu Pražská pivní ZOO. Na její účastníky čeká pětihodinová prohlídka města vedená odborníky z gastronomie, během které navštíví ikonické pražské hospody, okouknou Pražský hrad a projdou se po Malé Straně i Karlově mostu.
Trasa je dlouhá zhruba tři kilometry a po celou dobu se jde jen z kopce – účastníci se tak nemusí ničeho obávat a mohou si jídla i pití užívat, co hrdlo ráčí. K tematické procházce zakončené vlastnoručně načepovaným pivem se přidáte na webu Ambiente.
Do zákulisí se sládkem
Prožijte Den se sládkem a nakoukněte pražskému pivovaru s výčepem Dva kohouti do zákulisí. Místní sládek Lukáš Tomsa vás provede procesem vaření piva od A do Z.
Z první řady tak uvidíte (a když budete chtít, tak si i sami vyzkoušíte) všechno, co práce v pivovaru obnáší a co zůstává běžným hostům skryto. Zážitek je určen jak pivním začátečníkům, tak znalcům, a jeho součástí je degustace piva i občerstvení. Zájemci si jej mohou zarezervovat přes stránky Ambiente.
Spoustu dalších tipů na dárky pro pivaře najdete tady.
Hmotné dárky
K zážitku potěší i dobrá, voňavá nebo praktická drobnost. S takovými požadavky umí poradit v klubu Ambiente nebo na e-shopu.
Pro kávomily doporučujeme balíček zrn z pražírny Nordbeans a táty, co nedají dopustit na večerní sklenku vína, potěší třeba stylová vývrtka na víno nebo sklenice na šampaňské. Další kávové a vinné nápady na dárky jsme sepsali tady.
Je váš táta tak trochu pekař? Do jeho pekařské výbavy se mu bude hodit nařezávátko, aby mohl čarovat na kůrce. Fanoušky české kuchyně a pečlivě ošetřeného piva potěší tričko, ponožky nebo kšiltovka z Lokálu a táty, co hodně vaří, třeba japonská mandolína.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.