Na místě bývalé Nomy otevře restaurace Barr
Restaurace Barr (ve staré norštině „ječmen“) otevře už 5. července. Nepřidá se do řady kodaňských restaurací, které se zaměřují na skandinávskou kuchyni – bude servírovat jídla z oblasti Severního moře.
O podobném projektu oba šéfkuchaři údajně diskutovali už dlouho. Chtěli restauraci s uvolněnou atmosférou, která nebude pouze pro Skandinávce. Barr by se měla inspirovat také kuchyněmi Německa, Beneluxu a Britských ostrovů. „Historie gastronomie v této oblasti mě vždycky fascinovala. Frikadeller (dánské masové kuličky), uzený losos nebo řízky jsou naprosté klasiky,“ říká nadšeně Schmidt.
„Předávání našeho starého domova dopadlo výborně, je z toho dokonalé spojení. Lepší partnerství jsem si nemohl přát a nedovedu si představit lepšího šéfkuchaře, který by měl v Kodani otevřít restauraci,“ pochvaluje si Redzepi. S Thorstenem Schmidtem se přátelí přes deset let.
Schmidt povede podnik s šedesáti místy v restauraci a třiceti na baru. V neděli budou v Barr servírovat speciální rodinné menu určené ke sdílení u jednoho stolu.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.