Sekaná 21. týden
Všechno nejlepší!
Pivovar Matuška má 8. narozeniny. K oslavě v Krystalu se přidal i mistr světa v čepování piva Lukáš Svoboda. Ten měl na čepu připravenou Matuškovu Desítku a otevřela se také limitovaná edice Barrel-aged Imperial Stout 21%, která zrála pět měsíců v dřevěných sudech po irské whiskey Jameson.
Grant Achatz potřebuje 50 000 dolarů
Svou novou barmanskou kuchařku The Aviary Cocktail Book totiž financuje přes Kickstarter. Přispět mu můžete i vy – za 5 000 dolarů nabízí Grant Achatz prohlídku podzemní palírny a za 2 500 celodenní barmanský kurz u Micaha Meltona přímo v baru The Aviary. Publikace slibuje od základů změnit způsob, jakým se ve světě připravují koktejly. A lidé jsou nadšení – cílovou částku už několikanásobně překonali a přispívají dál.
Entrée zdraví Esku
A Eska zdraví Entrée. Nejnovější Nášup se odehraje hned na dvou místech: v Praze 30. května a v Olomouci 13. června. Ten první se vyprodal během hodiny, do Olomouce ještě pár lístků zbývá. Můžete je koupit přes GoOut.
Punčochář je Zlatý kuchař
Ocenění Zlatý kuchař redakce revue Gastro&Hotel získal Jan Punčochář z restaurace Grand Cru, na druhé příčce se umístil Oldřich Sahajdák z La Degustation a na třetí Radek David z La Verandy. Šéfkuchař Esky Martin Štangl získal šesté místo a za objev roku prohlásila redakce Přemka Forejta z Entrée.
Naporcujte si krávu
Jak na to vám poradí Jason Yang ve skvělém videu od Bon Appétit. V osmnácti minutách rozbourá maso přesně tak, jak ho znáte od svého řezníka: sirloin steak, tenderloin steak, flank steak, filet mignon, New York strip steak. Řeznický kurz pro začátečníky.
Jídlo pro Boha
Zachytil ho fotograf Shoeb Faruquee z Bangladéše. Za svůj snímek získal nejvyšší ocenění v jediné soutěži pro fotografy jídla Pink Lady Photographer of the Year. Jak takové jídlo pro Boha vypadá a co vyfotili výherci v dalších kategoriích, si můžete prohlédnout ve fotogalerii.
Na stáži v Esce
Jirka z blogu Kitchen Story strávil víkend na stáži v Esce. Zařídila mu ji jeho manželka a spoluautorka blogu Marika jako dárek k třicetinám. Odcházel plný dojmů: „Je skvělé vidět tak krásně rozjetý stroj, kde každý přesně ví, co má dělat. Klobouk dolů před všemi, protože je to moc pěkná, ale náročná práce,“ řekl Jirka.
Alex Atala otevřel svou největší restauraci
Jmenuje se Bio a najdete ji v São Paulu. Dlouho očekávaná novinka má 140 míst k sezení a uvolněný koncept. „High-endové restaurace s vysokými cenami už tady jsou a budou existovat vždycky,“ prohlásil šéfkuchař. „Je přirozené, že se většina šéfkuchařů snaží o to, aby jejich jídlo bylo dostupné pro všechny vrstvy společnosti.“
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.