Omáčka chimichurri
Namočit kvalitní steak přes noc do marinády – to někteří kuchaři považují za jeden z největších prohřešků vůči hovězímu masu. Hotový steak už ale dochucujte dle libosti. Argentinská omáčka chimichurri chuť masa podpoří, a přitom nepřebije. Zkuste si ji doma připravit tak, jak ji dělá šéfkuchař Kantýny Pavel Straka.
Suroviny na 10 porcí:
- 8 g čerstvého oregana
- 20 g červených feferonek
- 30 g hladkolisté petržele
- 20 g česneku
- 30 ml vinného octa
- 200 ml slunečnicového oleje
- 2 g celého černého pepře
- 5 g soli
Postup:
- Oregano, petržel a feferonky omyjte, osušte a nasekejte nadrobno. Česnek oloupejte a nadrťte ho v hmoždíři najemno.
- Přendejte společně do mísy a důkladně promíchejte s ostatními surovinami. Ihned podávejte ke grilovaným steakům.
Kantýna: Chrám masa
Nechejte si naložit na tác české hovězí a vepřové z ohně, u výčepu si objednejte pivo a hodujte. Naši kuchaři vaří z toho, co jim průběžně řezníci dodávají. Menu se díky tomu rychle mění, proto pokaždé můžete ochutnat něco jiného z této nabídky. V řeznictví si nakupte maso domů, nebo si ukažte na svůj oblíbený kousek, který vám na místě ugrilujeme.
Rezervace nebereme, děkujeme za pochopení.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.