facebook
instagram

Omáčka chimichurri

18. července 2018
Foto: Honza Zima
Namočit kvalitní steak přes noc do marinády –  to někteří kuchaři považují za jeden z největších prohřešků vůči hovězímu masu. Hotový steak už ale dochucujte dle libosti. Argentinská omáčka chimichurri chuť masa podpoří, a přitom nepřebije. Zkuste si ji doma připravit tak, jak ji dělají v Kantýně .

Kantýna: Chrám masa

Nechte si naložit na tác české hovězí a vepřové z ohně, objednejte si pivo u výčepu a hodujte. Naši kuchaři vaří z čerstvého masa, které jim průběžně dodávají řezníci. Menu se díky tomu často mění, takže pokaždé ochutnáte něco nového. V řeznictví si můžete nakoupit i maso s sebou, nebo si masové dobroty objednejte online.
Kantýna až domů

Suroviny na 10 porcí:

  • 8 g čerstvého oregana
  • 20 g červených feferonek
  • 30 g hladkolisté petržele
  • 20 g česneku
  • 30 ml vinného octa
  • 200 ml slunečnicového oleje
  • 2 g celého černého pepře
  • 5 g soli

Postup:

  1. Oregano, petržel a feferonky omyjte, osušte a nasekejte nadrobno. Česnek oloupejte a nadrťte ho v hmoždíři najemno.
  2. Přendejte společně do mísy a důkladně promíchejte s ostatními surovinami. Ihned podávejte ke grilovaným steakům.
ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme