Omáčka chimichurri

Namočit kvalitní steak přes noc do marinády – to někteří kuchaři považují za jeden z největších prohřešků vůči hovězímu masu. Hotový steak už ale dochucujte dle libosti. Argentinská omáčka chimichurri chuť masa podpoří, a přitom nepřebije. Zkuste si ji doma připravit tak, jak ji dělají v Kantýně .
Kantýna: Chrám masa

Nechte si naložit na tác české hovězí a vepřové z ohně, objednejte si pivo u výčepu a hodujte. Naši kuchaři vaří z čerstvého masa, které jim průběžně dodávají řezníci. Menu se díky tomu často mění, takže pokaždé ochutnáte něco nového. V řeznictví si můžete nakoupit i maso s sebou, nebo si masové dobroty objednejte online.
Suroviny na 10 porcí:
- 8 g čerstvého oregana
- 20 g červených feferonek
- 30 g hladkolisté petržele
- 20 g česneku
- 30 ml vinného octa
- 200 ml slunečnicového oleje
- 2 g celého černého pepře
- 5 g soli
Postup:
- Oregano, petržel a feferonky omyjte, osušte a nasekejte nadrobno. Česnek oloupejte a nadrťte ho v hmoždíři najemno.
- Přendejte společně do mísy a důkladně promíchejte s ostatními surovinami. Ihned podávejte ke grilovaným steakům.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.