Pečené jehněčí kolínko
1.
Předehřejte troubu na 160 °C. Jehněčí vložte do pekáče, přiklopte ho a 3 hodiny pomalu pečte. Brambory omyjte, podle potřeby oloupejte, pokrájejte a protřeste s olejem, pepřem, solí a lístky rozmarýnu.
2.
Mrkev očistěte. Brambory, mrkev a celou palici česneku přidejte k jehněčímu. Nechte odklopené, zvyšte teplotu na 180 °C a pečte, až brambory změknou a zezlátnou.
3.
Do hrnce s vroucí osolenou vodou vhoďte kapustičky a 2–3 minuty je povařte (dle velikosti). Pak je sceďte a zchlaďte ledovou vodou. V pánvi rozpusťte plátek másla a prohřejte na něm kapustičky.
4.
Z pekáče vyjměte upečený česnek, vymáčkněte stroužky a promíchejte je s jogurtem. Přidejte nasekanou pažitku a podle chuti osolte a opepřete.
5.
Suroviny na zálivku prošlehejte a promíchejte s baby špenátem a nakládanou cibulkou.
6.
Asi centimetrový plátek másla rozehřejte s omáčkou demi-glace a nalijte na upečené maso.
7.
Každému z hostů dejte na talíř maso, brambory, mrkev a kapustičky. Přelijte demi-glace. Salát a ochucený jogurt si každý může nabrat podle chuti.
Nakupte si maso domů!
Kantýna, Politických vězňů 15, Praha 1
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.