facebook
instagram

Prvotřídní drinky, asijské koncepty a pekárny. Kam ráda zavítá herečka Denisa Barešová?

29. listopadu 2024
Foto: Archiv Denisi Barešové
Divadelní a filmová herečka, milovnice jídla a hlavně sladkého pečení Denisa Barešová se s námi podělila o tipy na pražské podniky. Kam ráda chodí za odměnu a kde uzavírá svůj kalendářní rok? Nechte se inspirovat její mapou:

Snídaňový deník 

Snídani bych mohla jíst celý den. Chleba, vajíčko, máslo, sýr – to je moje láska. U Báry v Bjukitchen nebo v Kro Coffee. Pekařská laťka je v Praze vysoká, Kro u mě ale vítězí jak chlebem, tak croissanty. Stejně tak i s caesarem.

Také pravidelně chodím do Goodloku, absolutně miluji jejich jídla, navíc tam vždycky potkám někoho z kolegů z Národního, když si jdeme ráno pro kávu s sebou a každý do jiného divadla. Bydlívala jsem naproti Two dots, mají výtečnou kávu i matchu a nikdy je neurazilo, když jsem si k nim zašla v pyžamu a županu.

Café Savoy má speciální místo v mém srdci, kvůli atmosféře venku i uvnitř. Už se tolik na Újezd nedostávám, ale spousty let tam pravidelně chodím v období mých narozenin, na snídaně ve dvou, narozeninový oběd a tradičně tam chodím také sama večer na víno a vývar zrekapitulovat rok do deníku. Už se to blíží!

Na skok pekařkou 

Všichni už o mně vědí, že zbožňuji sladké a pečení, tedy – dvojctihodný koláč mám nejraději v mé nově objevené masně Korunka na Korunní (mimochodem, nikde nemají tak křupavý holandský řízek jako tam, klasika na stojáka u pultu). Karamelové mraky a jejich obdoby a krémeš v Další kus a Kus koláče mé milé Niky. 

Sugar mama má skvělé dezerty, dejte si něco s ruby chocolate! Opravdu nejlepší špičku jsem měla v Dejvicích v bezlepkové cukrárně Buchta. V Alma café loupák plněný povidly a bílým mákem a k tomu horkou čokoládu – to je moje nejoblíbenější vzpruha před představením v Národním divadle. A dort Napoleon z Matoka Georgian, to MUSÍTE!

Pařížský rohlíček je nejlepší z Erhartovy cukrárny. Ano, nejlepší větrník je ve Výčepu. Ráda chodím ke své obvodní lékařce, protože hned za rohem je Wine Food The Italians, kde si dávám cannoli za odměnu, to mají výtečné i v Arte Bianca na Bělehradské. Míša řez – Antonínovo pekařství. Buchty jsou skvělé ze Spižírny nebo taky z Alf & Bet, kde mají i top canelé.

View post on Instagram
 

Asie, pizza, americký fast food a tip na vývar 

A teď slané. Isai ramen je pořád nejlepší ramen v Praze. Na knedlíčky a bůček do Baues bistro, jejich chilli crisp a veškeré omáčky jsou opravdu jinde. A můžete si je koupit domů. Takto specifický podnik byste možná na místě kousek od Libeňského zámečku nečekali.

Chop chop chilli na hand-pulled noodles a salát z okurek. An Quan na asijskou, stejně tak Maman bistro. Pro kimchi si chodím do Pocha. Pro veškeré asijské potřeby do kuchyně do Shinfood. Sushi Oishi je boží a to nejen na sushi.

Italskou jsem si oblíbila Neapolis na Vinohradské, pizza je skvělá a bolognese mám nejradši. Da Pietro je jistota, jejich tuňáková pizza se sugem ze žlutých rajčat je skvost. Oblíbený růžek na Kamenické – Mr. Hot dog a Sandwich Rodeo. A vývar mi nejvíc chutná v Platýzu.

Procházka s kávou a pečivem 

Když si chci udělat pěkný den a mám volno, jdu z Vinohrad do Karlína podél řeky až na Palmovku, kde si v Alf & Bet dám kávu, koupím chleba a něco si počtu. Kdykoliv můžu, beru to přes Trhy na Jiřáku, už kvůli známým tvářím ze sousedství, mému oblíbenému řezníkovi Františkovi, zelenině a ovoci, atmosféře a taky top veganským krafinům.

Nebo jedu do Roztok u Prahy, projdu se Tichým údolím a zakotvím U Lasíků. Jezdívali jsme tam kdysi po mejdanech na nedělní vyprošťovací únětické pivo a koláče. Teď už výlety do Únětic mám jako wellness.

Když drink, tak kvalitní 

A když už piju alkohol, tak se snažím dopřát si to nejlepší. Na pivo chodím nejraději do Lokálů, můj nejoblíbenější je ten u Stromovky. V Korunní jsem ale nejčastěji (kuře na paprice s kolínky si dám vždycky, když je na menu). Výbornou plzeň mají i U Benyho. Hidden gem je Hostinec na Výtoni.

Drinky a víno jsou jednoznačně nejlepší v Almě. Jednou za čas za odměnu si tam jdu udělat radost a strávit extra příjemný čas s kamarádkou po představení a nebo i s rodinou. Vodku & sodu mám prostě nejraději v Bullerbynu, chodím tam od prvního otevření doteď. Na crémant a sýry se Zuzkou Stivínovou nechodíme už jinam než do Le Caveau.

Určitě jsem toho mnoho zapomněla a hlavně – na tohle téma bych mohla psát do aleluja. Děkuju, Ambi! Děláte život krásnější, mám vás ráda!

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme